VESTI     02.02.2019.

Trikovi za pronalaženje idealnog posla

1) Za početak je potrebno naći i pročiti lične potencijale,a ne samo razmatrati potencijalne mogućnosti. Ovo znači da moramo biti iskreni prema sebi u traženju odgovora na pitanja: Šta želimo? Zašto to želimo? Naravno, okej je i ne znati šta tačno želimo već kroz razna iskustva otkriti sebe i stvoriti jasniju sliku. Ukoliko završavate fakultet koji vas ne usmerava tako jasno na posao, sasvim je logično da se pronađete malo kasnije.

2) Gajite dobre odnose sa ljudima, nađite im se u nevolji i vežbajte toleranciju. U kojoj god da ste tački na putu do idealnog posla, dobri odnosi su ključ. Važno je poznavati ljude. Početak karijere ili trenutak daljeg unapređenja nije samo stvar koja zavisi isključivo od vas, već i od drugih ljudi. Pripremite se na neočekivana pitanja. Naučite da zarad višeg cilja pređete preko sopstvenih predrasuda. Budite dovoljno tolerantni, prilagodljivi , ali i pronicljivi. Osoba koja ima sve kvalitete i predispozicije za određenu poziciju neće biti tamo ukoliko ne ume da radi u timu!

3) Nezaobilazno je reći da stvarno morate imati dobar cv. Privucite pažnju poslodavca neobičnom, ali jasnom biografijom. Utisak koji ste ostavili biografijom, potvrdite na razgovoru za posao i pokažite se u najboljem svetlu. Budite prirodni i ne propustite priliku da procenite poslodavca i to da li ste na pravom mestu. Raspitajte se kod prijatelja ili poznanika o načinu funkcionisnja stvari u firmi u kojoj želite da radite i na taj način stvorite bolju sliku. Ne dozvolite da vam motivacija padne jednim neuspehom. Probajte da procenite šta je razlog tog neuspeha i rešite ga.

4) Stalno nadograđujte sebe. Budite spremni na stalno učenje. To mogu biti novi strani jezici, programski jezici, razni kursevi i radionice. Ono što poslodavac najviše ceni jeste šta pored diplome imate u rukama!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ