SAVETI     15.05.2019.

U 3 koraka naučite decu da se uspavaju sama

Mnogi roditelji imaju problem kad dođe vreme za spavanje, deca ne žele da spavaju, ustaju iz kreveta, traže pažnju i ne žele da budu sama u sobi. Možda ležite pored njega i više od jednog sata, a ono još uvek nije zaspalo, trošite mnogo vremena i energije na nešto što deci treba da je prirodno. Svetski poznata dadilja Džo Frost ima savet za vas, uz samo 3 koraka i upornost naučićete vaše dete da se samo uspava. Ono što je najbitnije je da ne odustajete, ne pokazujete detetu da ste besni ili da vas nervira, da oba partnera budu usaglašena u ovoj tehnici i ne popuštate detetovim zahtevima.

dete spava
Naučite dete da spava samo
  1. Stavite dete u krevet, pročitajte mu priču ili se izmazite sa njim i ljubite, a onda mirnim, asertivnim tonom glasa recite da je vreme za spavanje, ugasite svetlo i izađite iz sobe.
  2. Ako dete ustane, vratite ga u krevet i ponovite mirnim, asertivnim tonom „Vreme je za spavanje„.
  3. Svaki sledeći put bez ikakve priče i obraćanja detetu, vratite dete u krevet, ponovite ovaj korak koliko god puta da je potrebno.

Da biste pomogli svom detetu da se lakše uspava, morate obratiti pažnju na još nekoliko stvari. Dete ne bi trebalo da ima kasnu popodnevnu dremku, za večeru i pre spavanja ne bi trebalo konzumirati slatko, bez crtaća, igrica i sličnih aktivnosti koje detetu mogu podići energiju i otežati da se smiri i zaspi.

Neka deca prihvate brže, neka sporije ovaj metod, ali on je 100% uspešan i zavisi samo od tačnog pridržavanja koraka i vas samih. Bez histerije, vikanja, podizanja tona, pretnji, ucena, podmićivanja sa vaše strane, budite VI glavni, smireni i asertivni!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ