SEKS     13.11.2022.

U POTRAZI ZA G TAČKOM I EKSPLOZIJOM UŽITKA: Nemojte da lutate, evo gde se tačno nalazi

Postojanje G-tačke je tema koja i danas predmet rasprave – neki kažu da će stimulisanje nje dovesti do neverovatnih orgazama, drugi tvrde da je to samo mit, a neki čak ne znaju za njeno postojanje. 

Zašto “G”?

Jedan od prvih ginekologa i seksologa, Ernst Grefenberg, prvi je otkrio svetu postojanje G-tačke. Lekar je “studirao” ženski orgazam i otkrio mesto za “programiranje” istog, odnosno tačku u kojoj se akumuliraju nervni završnici tkiva koja prekrivaju vaginu. Stimulacijom ove tačke žena doživljava orgazam. Grafenberg je takođe otkrio da žena može da doživi procese slične muškoj erekciji i ejakulaciji. Pa tako, ova tačka je ime dobila po prvom slovu prezimena osobe koja je definisala, mada je njeno postojanje bilo poznato još u 17. veku.

Šta je G-tačka i gde se nalazi?

G-tačka se nalazi na zidu ženske vagine. Prednji zid se nalazi na dubini od 5 ili 6 centimetara iza frontalne kosti i uretre. Neke žene tvrde da je tkivo u ovom delu drugačije, gušće. Iako je već bilo mnogo studija kojima se razjašnjava funkcija ove zone, kontroverze u načnim krugovima i dalje traju.

Bilo kako bilo,ono što je sigurno poznato jeste da stimulacija G-tačke ima neverovatan efekat na mnoge žene. Orgazam postignut stimulacijom ove tačke se razlikuje od onog koji se postiže stimulacijom klitorisa.

Kako da je pronađete?

Prvo što je neophodno, jeste da vagina bude vlažna. Probajte da pritisnete regiju iznad vaginalnog otvora. Drugom rukom treba izvršiti pritisak na donji deo stomaka, to može pomoći da se spolja oseti G-tačka. Takođe, poza koja omogućava da se lakše stimuliše ova tačka jeste kada je žena “gore” i lagano se povija unazad. 

Seksolozi kažu i da je ova tačka osetljivija kod žena nakon tridesete godine. 

Šta kažu savremeni ginekolozi?

Ne tako mali broj savremenih ginekologa dovodi u pitanje postojanje G-tačke. Kažu da u poznatoj “zoni zadovoljstva” ne postoji ništa od onoga što je Ernst Grefenberg naveo u svom istraživanju. Smatraju da zadovoljstvo uzrokovano stimulacijom takozvane G-tačke, je zapravo samo zbog neposredne blizine klitorisa. Inače, studije iz vremena Grefenberga (1881-1951) su pokazale da svaka žena nema G tačku, osim toga, svaka drugačije reaguje na njenu stimulaciju. Istakli su i da je važno objasniti ženama da je normalno ukoliko ne dožive orgazam tokom vaginalne penetracije.

Zaključak je da bez obzira na to da li G-tačka postoji ili ne, sama potraga za njom, istraživanje tokom seksa, svakako dovodi do intenzivnog orgazma.

Izvor Mondo.rs

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ