NEDELJE MODE     27.02.2021.

U prestonici mode Emerging talents Milan otkrivaju izvanredne dizajnere iz celog sveta

Emerging Talents Milan još jednom otkrivaju izvanredne dizajnere iz celog sveta, stvarajući jedno fascinantno dešavanje u svetskoj prestonici mode. Nema sumnje, prethodna godina izazvala je ogromne promene u modnoj industriji. Budućnost modne revije i modnih nedelja je fluidna i brzo se transformiše. Verujemo da su modni događaji lični datum na kome dizajneri mogu otvoriti svoja srca. To je vrlo poseban trenutak za sve prisutne, koji se ne može ponovo stvoriti samo u virtuelnom obliku.

Brendovi​: OTKUTYR Fashion House, Sanda Design, Soave, VIAGOLAQUATTRO, VOR Makeup

SANDA DESIGN

Kolekcija Sanda Design, koju je za „Emerging Talents Milan“ otkrio Josip Grabovac, govori o neraskidivoj vezi između nas i prirode. Sanda, dizajner i osnivač brenda Sanda Design, želela je da nas svojom kolekcijom, koju je nazvala Gaia, podseti na svetu vezu koju vežemo sa prirodom onog trenutka kada se rodimo. Svaki od delova koji su predstavljeni u Palazzo Visconti, priča priču o našem otuđenju i pokušava da nas podseti da sebe ne možemo videti kao zasebne celine, već kao deo Gaje, majke predaka celog života.

@sanda_design

OTKYTUR modna kuća

OTKUTYR FW21/22 kolekcija miksuje prostor između dva paralelna vremenska razdoblja, pozivajući se na pandemije 19. i 21.veka. Zbunjenost, nesigurnost, nepokolebljiva elastičnost ovih perioda nadahnjuje estetiku kolekcije. U svojoj osnovi ova kolekcija je noćna mora sna koji preklapa dva sveta, koja postoji u multiuniverzumu. Paleta boja najnovije kolekcije OTKYTUR-a pridržava se turbulencije našeg multiverzuma, koja sadrži nežne pastelne ombre i bledo ružičastu čipku – ali i potpuno suprotnu od svetlih, čvrstih boja. Prihvatajući osećaj neizvesnosti i elastičnosti, kolekcija je inspirisana muškošću, ali izvedena u ženstvenosti.

@otkutyrfashionhouse

SOAVE Cashmere

Na italijanskom Soave zapravo znači nežno, graciozno, meko. Ovo ime je brend odabrao za džempere od kašmira stvorene u Italiji s ljubavlju prema prirodi, divljenjem prema nonšalantnoj eleganciji i nepretencioznom šarmu Milana. To je ljubav koja se manifestuje u tkanini, boji i dizajnu. Brend se pojavljuje sa filozofijom – za žene koje su u harmoniji sa svetom, koje biraju izuzetan kvalitet, udobnost, slobodu kretanja i delovanja. Meka elegancija, koju su pomenule Coco Chanel i Sophia Loren. Tajna je jednostavnost i staloženost.

@soave_cashmere

VOR Make-Up by Valeria Orlando

VOR Make-Up je brend lepote, ponosno napravljen u Italiji, posvećen stvaranju proizvoda za šminkanje koji se oblikuje 2013. godine, vodeći najveću pažnju kako bi različite formulacije sadržavale najbolje sastojke, kako bi „nežno mazile“ kožu. 

Prvobitno rođena sa ekskluzivnim fokusom na profesionalce iz oblasti lepote / šminke pod nazivom VOR PRO program, VOR Akademija je 2017. zaživela da pruži priliku svim ambicioznim šminkerima da mogu da uče sa preciznom etikom, uz podršku predavača.

@vormakeup

Tekst pisao modni urednik Jolly magazina Josip Grabovac

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ