KULTURA     09.10.2019.

U susretu 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga: Više od stotinu novih naslova!

Konferencija za medije povodom 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga održana je u knjižari Vulkan KCB i tom prilikom je najavljeno preko stotinu novih naslova: “Tamo gde rakovi pevaju”, “Čovek od kestena”, “Nevesta do srede” i “Priča o jednoj porodici” samo su neki od njih, a pogledajte koji će to domaći autori biti u fokusu ovogodišnjeg sajma!

Muharem Bazdulj – među najčitanijim autorima današnjice!

Muharem Bazdulj predstavio je svoje najnovije delo “Poslednji muškarac” za koje kaže da se po mnogome razlikuje od svega što je do sada radio.

Nikada ranije nisam pisao u budućem vremenu. A i ovo je moj najobimniji roman, s obzirom na to da ima oko 200 stranica, a moja prethodna dela imaju uglavnom nešto preko 100”, istakao je Bazdulj.  

Miodrag Majić – autor čiji se trileri ne zaboravljaju!

Autor fantastičnog trilera “Deca zlaMiodrag Majić priznaje da je od samog početka verovao u svoju priču i da nije sumnjao da će ona pronaći put do čitalaca. Takođe ističe da priča nije jednostavna, ali da je drugačija i jedinstvena. Mada smatra da su kod nas trileri nepravedno potcenjeni, napominje da “Skandinavci nemaju bolju građu za trilere od nas”.

Slobodan Stanišić – najpoznatiji savremeni pisac za decu!

Slobodan Stanišić predstavio je svoja dva dela – roman “Skadarska knjeginja” i istorijsku potragu “Jelena Balšić”. Kako Stanišić ističe, Jelena Balšić je zapostavljena a veoma značajna istorijska ličnost o kojoj deca treba da čitaju. Na pitanje o kojoj će istorijskoj ličnosti govoriti njegova naredna knjiga, on priznaje da nema ništa u planu, već da želi da obnovi svoje starije delo “Tango za troje”.

Na predstojećem sajmu knjiga, koji će trajati od 20. do 27. oktobra, pomenuti autori će potpisivati svoja dela. Posetioci će imati priliku i da se druže sa drugim domaćim autorima, poput Tanje Anđelković, Aleksandra Jugovića, Gordane Kuić i mnogih drugih. Vidimo se na sajmu! 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ