INTERVJU     17.01.2022.

“U ŽIVOTU NA SVE IMAM REPLIKU”: Novinarka Informera i voditeljka Dejana Kljajić ODUŠEVILA novom emisijom

Dejana Kljajić, mlada novinarka dnevnog lista Informer, a od nedavno i autor i voditelj emisije Replika, otkrila nam je da je na putu ostvarenja svojih snova. Na pitanja o svojoj novoj emisiji i gostima je takođe puno rekla, ali i koje su teme njena nepresušna inspiracija.

1. Na šta bi ti u našem svakodnevnom životu dala repliku?

– U životu imam na sve repliku. Mislim da ne postoji segment života ili dešavanja na koji ne bih imala šta da kažem ili prigovorim. Možda mi je to i mana. Repliku stavljam na nepravdu!

2. “Replika” je ostvarenje tvog sna, zar ne? Otkrij nam koji naredni san Dejana ostvaruje

– “Replika” je moj treći izazov, projekat koji emitujemo na našem portalu informer.rs svake nedelje u 20 časova. Politika i sve u vezi sa politikom jeste moj život. Slobodno mogu da kažem da je ona samo mali deo mog najvećeg sna. Međutim, najbolje je kad se radi na snovima i kad se ispunjavaju, bez prethodne najave. Verujem da će se uskoro ostvariti i taj moj najveći san.

Foto: Instagram printscreen

3. Uvek dovodiš zanimljive goste i koji imaju šta da kažu, možeš li nam otkriti neke od narednih?

– Trudim se da dođem do gostiju koji su teški za saradnju. To i jeste najveći izazov u novinarstvu. Sa “Replikom” postavila sam nove ciljeve da u svakoj emisiji treba da bude političar ili političarka iz vlasti i opozicije. Videćemo kako će se to odvijati.

4. Kako izgleda proces stvaranje jedne emisije koju vodiš?

– Svakodnevno pratim politička dešavanja. Od toga izaberem pet najupečatljivijih događaja koji bi kako gledaocima, ali tako i meni bili interesantni. Prema tome biram i dve osobe iz političkg života, ali iz suprotnog “tabora” kako bismo imali prilike da čujemo viđenja situacije i jedne i druge strane. E onda kreće najteži deo. Uklopiti u kratku formu emisije do pet, šest minuta izjave političara koji baš umeju da se raspričaju 🙂

Foto: Instagram printscreen

5. Koje dve teme bi Dejana Kljajić izdvojila kao “nepresušan izvor” komentarisanja?

– Svakako to su na prvom mestu političke teme. A, s druge strane su to muško-ženski odnosi. Konkretno mislim da su razlike u godinama između partnera mnogima trn u oku. Smatram da svako ima prava na svoj izbor, pa sam iz tog razloga protivnik takvih komentarisanja. Eto, stavljam REPLIKU na tu temu!info

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ