PREDUZETNICI     22.12.2020.

Upoznajte novog biznis developera Nordeusa Mariju Pasuljević, Šveđanku, čije poreklo vodi iz Zrenjanina

Svet je osvojio nju, ali i ona njega. Sebe je gradila u životnim avanturama, koje su je vodile od Evrope, preko Azije do Amerike. Bila je dovoljno hrabra da rizikuje, veruje svojim instiktima, upuštajući se u poslovne avanture od modne, preko industije upaljača, pa do gejminga. Sada je u Srbiji, otvara još jedno novo životno poglavlje u domovini svojih roditelja. Upoznajte novog biznis developera Nordeusa Mariju Pasuljević, Švedjanku, čije poreklo vodi iz Zrenjanina.

Odrastala je u Geteborgu, u porodičnom okruženju punom podrške, ljubavi, gde je usvojila osnovne životne vrednosti i postulate, na koje je ponosna. Sticajem životnih okolnosti i boravkom na različitim mestima, is svake kulture sa kojom je imala dodira, usvajala je ono što joj je prijalo.

Posle Njujorka, Milana desio joj se Beograd, kojeg opisuje kao grad neobične energije, toplih i specifičnih ljudi, grad gostoprimljivosti. 

„Već se navikavam na Beograd, koji mi sve više prija. Čak i u ovoj turbulentnoj godini i u ovo doba godine, ovaj grad ima neku energiju koja privlači i mami osmeh. Uz drage ljudi, prijatno radno okruženje i dnevne ritule, pocinjem da osećam da sam konačno nasla svoju oazu”, kaže Marija, napominjući da joj ipak nedostaje onaj Beograd, od pre pandemije. 

“Za nama polako ostaje pomalo zastrašujuća 2020. godina puna izazova i promena. Godina koja je odnela mnoge živote i naterala svakog od nas da preispita prioritete, da malo zastanemo, pogledamo iza sebe I zapitamo se da li smo srećni. Na moju sreću, novu poslovnu priliku dobila sam bas u trenutku pandemije, pa mi se učinilo kao idealna prilika za novi neočekivani početak. Industrija u kojoj trenutno radim, beleži neverovatne uspehe, sto ce reci da sam napravila pametnu odluku”, dodaje Marija.

Govoreći o trenutnoj situaciji na globalnoj sceni gejming industrije, Marija ističe da je veoma važno zadržati broj igrača, koji je vrtoglavo porastao tokom ove pandemije I sve dužeg vremena provedenog kod kuće. 

„Svi želimo da pobegnemo od svakodnevnog stresa, pa mnogi biraju igranje mobilnih igara. Nvonastala situacija nas je ubrzano uvela u digitalicaziju u svakom smislu.  Pa samo pogledajte koliko ljudi više koriste platforme za video pozive. Samo je u svetu postotak porodičnih razgovora porastao više od 50 odsto, a tu je i digitalizacija u poslovnom svetu. Dve trećine života se odvija onlajn, što je neverovatan uspeh”, nadovezuje se Marija. 

O uspešnim ženama, Marija ima samo reči hvale i velikog poštovanja. Raduje se što su u Srbiji uspešne žene prepoznate i što se njihov glas čuje i doprinos ceni i zaključuje da ne postoji pol kada je u pitanju rezultat i uspeh. 

Naša sagovornica, uspešna, lepa, talentovana, svestrana žena, navodi da kada se osvrne iza sebe, vidi jedan dugačak, trnovit put, pun različitih iskustava, oluja i pučina. Sada se nastanila u belom gradu, gde se oseća dobro. 

„Za sad sam ovde, srećna, ispunjena i veoma zadovoljna. Uživam u novom poslu, okružena profesionalnim ljudima“, za kraj, navodi Marija Pasuljević.

Foto Nebojša Babić

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ