VESTI     12.04.2021.

URADI SAMA: Neodoljive zeke za uskršnju dekoraciju

Kada pomislimo na Uskrs, prvo što nam pada na pamet, osim naravno uskršnjih jaja, jeste dekoracija. U ovom periodu godine, na svakom koraku možemo videti najrazličitije uskršnje dekoracije. Ono što je činjenica je da, pored ogromne ponude koju možemo naći u prodavnicama, nekada je jednostavno lepše i interesantnije da napravimo nešto sami.  Evo kako da napravite neodoljive zeke za uskršnju dekoraciju.

Jasno je da ovaj praznik može oduzeti dosta vremena, kada se radi o pripremi trpeze, uskršnjih jaja i ostalog. Upravo zato odlučili smo da vam predstavimo način da napravite svoju, unikatnu uskršnju dekoraciju koja vam neće oduzeti mnogo vremena, a vašim ukućanima i gostima će sigurno staviti osmeh na lice.  Predstavljamo vam jedan od najlakših i najpraktičnijih načina da napravite neodoljive uskršnje zeke!

Postupak pravljenja kroz sliku

Potrebno je (za jednog zeku):

  • dečija čarapa
  • konac
  • igla za šivenje
  • makaze
  • pirinač
  • crni konac ili marker (opciono)
  • pom pom kuglica, traka ili drugi materijal po izboru

Opis postupka:

Pre svega, okrenite čarapu na unutrašnju stranu i izravnajte je. Napravite rez na sredini gornjeg dela čarape, do dela gde počinje peta. Kada dobijete dva odvojena dela koji će predstavljati uši, njihove vrhove dodatno zasecite kako biste na vrhu ušiju dobili trouglast oblik. Kada ste to uradili, zašijte obode ušiju i okrenite čarapu na lice.

Nakon ovog dela, možete napuniti čarapu pirinčem. Vodite računa da pirinač ne stavite u deo gde su uši već samo u donji deo čarape (telo). Zatim možete odseći višak čarape. Vodite računa da ostavite otprilike 1 cm materijala viška kako biste mogli da zašijete donji deo čarape.

Kada zašijete donji deo čarape, vreme je za uši. Počevši od leve strane, zašijte donji deo uha i vodite računa da koncem uhvatite i prednju i zadnju stranu uha. Nakon što to završite, zategnite konac kako bi se podnožje uha malo skupilo. Isti postupak ponovite i sa desnim uhom.

Ono što je preostalo jeste da odlučite kako želite da dekorišete zeku. Za oči, nos i usta možete koristiti crni konac ili jednostavno možete upotrebiti marker. Takođe, možete i zalepiti oči, nos ili usta lepkom, ukoliko imate neke od aksesoara koji bi bili pogodni za ovu priliku. Što se tiče repa, možete iskoristiti pom pom kuglicu koju ćete zašiti ili možete napraviti rep od bilo kog drugog materijala koji vam se dopada.

Verujte nam na reč da, iako može delovati komplikovano, ovaj proces je veoma jednostavan i logičan. Ne zaboravite da je Uskrs praznik koji slavi radost, stoga predlažemo da, ako imate decu, dozvolite i njima da vam pomognu u procesu dekoracije ovih neodoljivih uskršnjih zeka.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ