VESTI     02.11.2019.

URADI SAMA: Očistite svoj nakit kao profesionalac

Bilo da govorimo o nakitu koji nosite svaki dan ili komadima koje čuvate samo za posebne prilike, poliranje s vremena na vreme je neophodno. Losioni, ulja, kreme za telo, sapuni i prašina mogu dovesti do toga da vaš omiljen komad nakita promeni boju ili izgubi sjaj.  Dobra vest je ta da je čišćenje vašeg nakita u kućnim uslovima neverovatno lako!

Na tržištu postoje brojni broizvodi za poliranje, kao i maramice za čišćenje nakita. Ali, kada ih nemate pri ruci ovi proizvodi, koje same možete napraviti, će vam pomoći.

Delimo sa vama tri saveta koji će vratiti stari sjaj vašem srebrnom i zlatnom nakitu.

1. Deterdžent za sudove

Ovaj proizvod sigurno imate! Vidite da je lako!

Pomešajte par kapi deterdženta sa malo vruće vode. Vodite računa da ne razblažite previše. Potom uzmite mekanu krpu i natopite smesom. Potom očistite nakit, isperite hladnom vodom i osušite drugom mekanom krpom.

2. Soda bikarbona

Za neke teže fleke na nakitu ili srebro koje je dosta potamnelo koristite pastu od sode bikarbone. Napravite smesu sa sledećim razmerama: 2/3 sode bikarbone, 1/3 vode.

Nanesite pastu na mekanu krpu i očistite nakit.  Potom dobro isperite i osušite mekanom krpom.

3. Pasta za zube

Pasta za zube sadrži mali procenat supstanci koje deluju abrazivno. U smislu, kako skidaju fleke od kafe sa zuba, na isti način skidaju i fleke sa nakita.

Nanesite malo paste za zube (nikako gel pasta) na mekanu krpu i očistite nakit. Isperite dobro vrućom vodom i osušite.

Izbegavajte upotrebu sunđera ili četkica kada čistite srebrni nakit, jer mogu oštetiti, izgubiti nakit.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ