ARHITEKTURA I ENTERIJER     08.06.2020.

UREĐENJE MALIH STANOVA – vizuelno veći uz ove trikove!

Svi znamo da je uređenje malih stanova dosta komplikovanije od velikih. I uvek tražimo načine da ih učinite vizuelno većim i bolje organizovanim. Često postoji problem da se stvari rasporede i da se nameštaj uklopi kako treba. Mali stanovi, pak, mogu biti izuzetno lepo organizovani i to uz jednostavne trikove! Uz njih vam uređenje malih stanova neće teško pasti.

bracni krevet i lampa u beloj boji

Dominacija svetlih boja

Osnova od koje bi trebalo krenuti pri uređivanju malih stanova jesu boje. Boje zidova koje birate su od velike važnosti i mnogo doprinose izgledu stana. Tamne boje još više čine da stan izgleda manje i zatvorenije. Birajte svetle boje.

Bela boja, pre svega, doprinosi tome da stan izgleda veće, otvorenije, svetlije.

Svetle boje nameštaja i dekoracije, takođe. Birajte belu, bež, pastelne boje. Svetlost u stanu je isto važna. Što više prozora to bolje.

Mnogo ogledala

Ključni trik za male stanove su ogledala, mnogo ogledala! Ona mnogo doprinose tome da stan izgleda vizuelno mnogo veće i prostranije. Sjajna stvar je da ogledalo postavite preko celog zida ili ormara.

Stan će vizuelno delovati duplo veće!

fioke za odlaganje

Što više fioka

Fioke su sjajna stvar za odlaganje stvari. Krevet sa fiokama može biti odlično rešenje za odlaganje posteljine. Takođe, police sa više fioka mogu služiti za odlaganje veša, tako da u jednu fioku spakujete donji veš i čarape, u drugu farmerke i pantalone, u treću majice i dukserice.

Kutije za odlaganje sitnica

Još jedan sjajan trik kako da rešite problem sitnica po stanu jesu kutije. Polica na koju možete poređati nekoliko dekorativnih kutija u koje možete odložiti sve sitnice, poput nakita.

kutije za odlaganje

Nameštaj po meri

Prilikom uređivanja malog stana najbolje je da nameštaj radite po meri.

Ugradni kuhinjski elementi su, takođe, odlična stvar. To vam može pomoći da stan bude odlično organizovan, imaćete sve što vam bude potrebno, a imaćete i dovoljno slobodnog prostora u stanu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ