SAVETI     25.06.2020.

Urednica najčitanijeg portala u Srbiji “Od žena se očekuje da mogu sve!”

Sonja Lakić je urednica najčitanijeg portala u Srbiji, „Kurir“. Ima zavidnu novinarsku karijeru, a više puta se našla u ulozi urednika. Sonja je završila Fakultet političkih nauka u Sarajevu, a specijalizaciju na Univerzitetu u Beogradu, dok je novinarsku karijeru počela u Večernjim novinama i AS-u.

U intervjuu koji je nedavno dala istakla je da se od žena očekuje da mogu sve.

„Od žene se očekuje da može sve, onaj ko hoće da vam nešto zameri naći će svaku sitnicu, a pohvale ne očekujte. Zato su žene odvajkada pa i danas često morale da rade duplo više od svojih kolega da bi njihov rad bio cenjen i prihvaćen. O tome svedoče i zvanične studije i nema veze kojom profesijom se bave.  Očekuje se od vas da po ponašanju i izgledu budete prava dama, a u rešavanju zadataka jurišnik. Dakle, nije tačno kad kažu da je dovoljna plava kosa i visoke štikle, jer na kraju svaku od nas pozicionira rezultat na semaforu. „, rekla je Sonja Lakić.

„Čitaoci Kurira već znaju da će kod nas svaki dan naći nešto novo i zanimljivo. Ali, uskoro ćemo im predstaviti i novi sadržaj koji će biti naš inovativni odgovor na ono što publika traži. Ostajemo istrajni i dosledni, ali donosimo i sadržaj kojim postavljamo nove standarde u izveštavanju . „, dodala je u intervjuu urednica najčitanijeg portala u Srbiji.

Danas je objavljeno i da Kurir na Vidovdan kreće svoj TV što je mnoge obradovalo, a ne sumnjamo da će biti veoma gledan.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ