LICE     08.11.2022.

Uriage u trku protiv starenja kože ulazi sa moćnom Age Absolu linijom proizvoda

Ne mršti se, smanji stres i unos šećera, pij dovoljno vode, više vežbaj – koliko ste samo puta čule najrazličitije savete kako da izmenom određenih rutina, smanjite nastanak bora. Međutim, šta činiti kada ni primena svih ovih saveta ne umanjuje tragove starenja? 

Manje bora, više volumena i sjaja: upravo ovim stvarima se vodi Uriage, dermokozmetički brend koji je posvećen borbi protiv znakova starenja kože kroz naučna istraživanja više od 30 godina.

Zagađenja, oksidativni stres i štetni UV zraci su samo neki, a sve češći faktori koji ubrzavaju nastanak bora. Upravo zbog ovih faktora i uzroka starenja nastala je nova Age Absolu linija: dizajnirana da redefiniše, podmladi i duboko hidrira vašu kožu.

Uriage Age Absolu globalna anti age nega za vraćanje jedrine i oživljavanje kože

Zašto koža stari? Tokom godina, starenje kože ima tendenciju da se ubrza zbog kombinovanog dejstva nekoliko faktora.

Uopšteno govoreći, pad hormona utiče na vitalnost ćelija, obnavljanje kože i proizvodnju esencijalnih elemenata koji daju mladalački izgled: kao što su kolagen, elastin I hijaluronska kiselina. Na taj način koža postaje suva i dehidrirana.

Pored fiziološkog proces, postoje i spoljni faktori koji ubrzavaju proces starenja kože: stres, dim, zagađenja i štetni UV zraci, sve to uzrokuje smanjeno obnavljanja ćelija, manju proizvodnju kolagena i elastina, uzrokujući pojavu bora, neujednačenog tena, opuštenu kožu i manjak do potpuni nedostatak jedrine.

Sastojci tretmana protiv starenja

Centralna komponenta globalne anti age linije koju nudi nova Uriage Age-Absolu je moćan efekat “pojačavanja” kolagena, koji stimuliše proizvodnju ovog proteina, neophodnog za davanje koži dugotrajnog mladalačkog izgleda.

Kako? Sa kombinacijom prirodnih aktivnih sastojaka koji deluju u sinergiji jedni sa drugima – i novim patentom protiv starenja – koji garantuje poboljšanje kože i glatkiju kožu koja izgleda punije i jedrije.

1) Prokolagen peptid: gustina i čvrstina kože

Fokus formule je prokolagen, početna tačka za formiranje kolagenih vlakana: vlaknasti protein koji fibroblasti proizvode u dermisu za podršku koži.

 Uriage je izabrao biomimetički peptid za promovisanje sinteze prokolagena, koji povećava sintezu prokolagena čak 6 puta. Zahvaljujući sintezi ovog biomimetičkog peptida, u stvari je moguće učiniti kožu glatkijom i zategnutijom, podržavajući lanac aminokiselina i garantujući proizvodnju prokolagena: čime se usporava proces starenja.

 2) Retinol: za smanjenje bora i finih linija

Ključni sastojak za regeneraciju kože je retinol (ili vitamin A) koji povećava sintezu kolagena i elastina, poboljšava kvalitet dermisa i posledično smanjuje pojavu bora, finih linija, čineći kožu kompaktnijom i elastičnijom.

 3) Vitamin C i E: za ujednačeniji ten

Ova dva vitamina su dragoceni saveznici u smanjenju oksidacije površinskih slojeva epidermisa.

 Vitamin C – veoma popularan super sastojak u nezi kože – poznat je po povećanju sinteze kolagena i smanjenju fleka na koži, zahvaljujući snažnom antioksidativnom delovanju. Vitamin E, s druge strane, pomaže koži da poboljša snabdevanje mikronutrijentima i poboljša eliminaciju toksina.

 Na taj način bore su manje vidljive, ten ujednačeniji, a koža jača.

 4) Hijaluronska kiselina: anti-aging par ekcellence

Svojim izuzetnim svojstvima, hijaluronska kiselina daje dermisu želatinastu konzistenciju, ostavljajući kožu mekom i gipkom.

 Međutim, u svoju formulu, Uriage je uključio dve vrste ove kiseline: umreženu hijaluronsku kiselinu koja zadržava hidrataciju i jača kožnu barijeru protiv spoljnih agresija i hijaluronsku kiselinu niske molekularne težine koja prodire duboko, da dopuni i stimuliše aktivnost fibroblasta.

 5) Shea, illipe i jojoba: za negu

Konačno, 95% prirodna formula je upotpunjena lipidnim kompleksom koji koži obezbeđuje esencijalne masne kiseline za ishranu, zaštitu i elastičnost. Tretmane lica stoga karakteriše senzorna tekstura, mekana na dodir, ali sa nemasnim završetkom na koži.

Uriage Age-Absolu: novi patent koji ćemo obožavati

Konačno, Uriage-ov novi naučno dokazani patent deluje protiv foto-starenja, održavajući kožu mladom i zategnutom.

Telomere Protect, u stvari, sadrži ekstrakt spiruline, sastojak bogat fikocijaninom. Njegovo delovanje pomaže da se ograniči skraćivanje telomera (indikatora dugovečnosti kože) izazvano UV zracima i na taj način smanjuje oštećenje ćelija.

Tehnologija Blue Light Barrier takođe podržava dobrobit dermisa: kompleks aktivnih sastojaka koji štiti od oksidativnih efekata povezanih sa stalnim izlaganjem plavoj svetlosti.

Posetite

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ