NOVAC     27.01.2020.

Uštedite novac uz jednostavne trikove!

Nikako ne uspevate da uštedite i jednostavno vam nije jasno gde ste potrošili novac? Za vas imamo nekoliko jednostavnih načina štednje uz pomoć kojih možda nećete uspeti da uštedite za automobil ili stan, ali za nove cipele, torbu ili kraće putovanje svakako možete!

Uvek uzimajte kusur

Koliko vam se često dešava da ostavite kusur od nekoliko desetina dinara u prodavnici? Računate da je to sitnica i jednostavno ga ne uzmete. To možda i jeste sitnica, ali kada ostavljate kusur od po recimo 20 ili 50 dinara, na duže se može skupiti veća količina novca. Zato uzimajte kusur čak i kada on iznosi pet dinara i ostavljajte ga sa strane. Videćete da će te brzo skupiti određenu količinu novca da sebe počastite nekom novom stvarčicom.

Štednja u flaši

Za ovo ste verovatno već negde čuli, ali sada je vreme da počnete i vi da štedite na ovaj način. Uzmite jednu praznu flašu i u nju ubacujte sav novac u apoenima od 10, 20 i 50 dinara. Kada god te novčanice imate u novčaniku, nemojte ih trošiti već ih stavljate u flašu. S vremena na vreme možete dodati i neku novčanicu od 200 ili 500 dinara. Ne otvarajte flašu dok ne bude potpuno puna. Kada je otvorite videćete da ste potpuno neosetno uštedeli sjajnu količinu novca.

Mali trikovi za veliku štednju

Novac možete uštedeti i na nekim sitnicama na svakodnevnom nivou. Pratite sniženja i akcije u prodavnicama i radnjama u kojima često kupujete. Nekada možete uštedeti veću količinu novca ukoliko sačekate na primer sezonsko sniženje.

Izlazak u restoran sa prijateljima s vremena na vreme zamenite kućnom žurkom. To će vas sigurno manje koštati. Koristite benefite jeftine struje pa veš mašinu i bojler uključujte noću. Iznenadićete se kada stigne manji račun za struju. U kupovinu uvek idite sa spiskom i ne kupujte ništa što se na istom ne nalazi.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ