TELO     04.04.2017.

Uz 10 minuta vežbanja do savršenog tela!

Možda zvuči nedovoljno, ali itekako je dovoljno. Deset minuta je prava mera za visoko intezivan trening koji je nekad i delotvorniji od onog jednočasovnog. U osnovi ovakvog treninga jesu energične vežbe u trajanju od svega par minuta, koje brzo sagorevaju kalorije. Svakodnevnim vežbanjem skinućete neželjenu masnoću i zategnuti telo. Tih par minuta za sebe sigurno možete odvojiti na dnevnom nivou i za samo par nedelja primetićete ozbiljne promene. Neće se promeniti samo vaše telo, već će vam i koža postati sjajnija, vi raspoloženiji a osmeh sve iskreniji.

Pratite naš predlog za trening.

 

Vežbe za stomak

 Zauzmite raskoračni stav i sagnite se tako da šakama dotaknete prste na nogama. Zatim se spuštajte tako da vam u rukama bude oslonac sve dok vam telo ne bude u paralelnom položaju sa zemljom. Tu se ne zaustavljate već se isto tako, unazad, vraćate u početni stav.

Trajanje vežbe: 50 sekundi

Odmor uz trčanje u mestu: 20 sek

 

Iz raskoračnog stava, podižete nogu tako da vam bude što manje savijena u kolenu, dok sa obe ruke pokušavate da pipnete prste na toj nozi. Trudite se da vam kičma bude prava a noga što više zategnuta. Vežbu radite polako jer će vam biti malo teže da održavate balans. Posle 50 sekundi zamenite nogu.

Trajanje vežbe: 50 sekundi (za jednu nogu)

Odmor: 15 sekundi

Na redu su klasični trbušnjaci. Lezite, ruke stavite iza glave, blago savijte noge u kolenima i trudite se da se podignete i budete telom što bliže kolenima. Stopala ne odižete od zemlje i trudite se da pravilno dišete kao i tokom svake druge vežbe.

Trajanje vežbe: 60 sekundi

Odmor: 15 sekundi

 

Trbušnjaci sa strane: sve je isto kao u prethodnoj vežbi osim što ne idete telom ka kolenima već sa strane, ka kukovima.

Trajanje vežbe: 30 sekundi

Odmor: 10 sekudni

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ