LICE     18.09.2016.

Uz pomoć ovih vežbi zaboravite na bore

Da li ste i vi od onih žena što se boje starenja? Svakog dana se probude i gledaju u ogledalo sa nadom da se nije pojavila neka nova bora ili možda seda dlaka. Zašto to radite sebi i fokus stavljate na pogrešne stvari? Starenje je neminovno. Pre ili kasnije postaćemo bakice koje će se setno prisećati svojih lepih lica iz mladosti. Naravno ima tu dosta i u genetici, no bolje sprečiti nego lečiti. Pošto starenje ne možemo zaustaviti, onda nam preostaje da ga usporimo. I to samo uz pomoć par vežbica koje možete raditi kod kuće, na poslu, treningu ili poslovnom putovanju. Da, toliko su jednostavne da prosto nemate izgovor. Kako je koža naš najveći organ kome treba posvetiti najviše pažnje, tako je i lice ono što se prvo primeti na vama. Baš kao što negujemo odnosno masiramo druge delove tela, tako treba da masiramo i naše lice.

Interesantna je činjenica da od 58 mišića koji se nalaze na našem licu koristimo samo onih 8 koji se nalaze u jeziku. Ostalih 50 zbog neaktivnosti vremenom atrofiraju i lice poprima umoran i ispijen izgled. Novija tehnologija donela nam je i mnoge kozmetičke tretmane, ali ukoliko niste ljubitelj istih ili prosto nemate vremena, onda su ove vežbe kao stvorene za vas.

Close-up face of young pretty woman squeeze skin on forehead

Vežbe protiv bora na čelu

  • Jagodice prstiju stavite na vrh čela, ispod linije kose. Opustite mišiće lica i prstima „podižite“ čelo, pa ga opustite. Ponovite 10 puta.
  • Kažiprste savijene u blagom luku stavite na početak obrve, u koren nosa. Dok podižete obrve, kažiprstima pružate blagi otpor, gurajući obrve na dole. Zadržite položaj brojeći do deset. Ponovite nekoliko puta.

 

Vežba za odmorniji izgled

  • Lav vežba – izdahnite sav vazduh kroz usta, isplazite jezik, širom otvorite oči i ruke – kao kada se kreveljite.

 

Vežba protiv bora oko očiju

  • Kažiprste stavite u uglove oka. Kružnim pokretima masirajte predeo oko očiju, od uglova oka, preko obrva i podočnjaka. Kada napravite 10 krugova, vežbu ponovite u suprotnom smeru.

 

Vežba za učvršćivanje usana (idealna protiv pušačkih bora)

  • Usne su u položaju kao da žele da oduvaju pero sa dlana (ili poljubac – zato ovu važbu zovu „Marilyn“). Ponoviti 3 puta.

 

Vežbe za podbradak

  • Glavu ispružite prema gore, mišići vrata su zategnuti, vrh jezika dodiruje gornju usnu, usta su u širokom osmehu (ostati u tom položaju pet sekundi), lagano okretati glavu ulevo i gutati. Isto na drugu stranu. Ponoviti 3 puta.
  • Isplazite kezik najviše što možete. Zadržite se u tom položaju 3 sekunde. Vežbu ponovite više puta.

 

Za bolji doživalj, neku novu ideju ili brzinsku masažu, obratite pažnju na video ispod. Devojka po imenu Ani Džefri (Annie Jaffrey) toliko lepo i negovano izgleda da ćete njene savete momentalno usvojiti. Garantujem vam!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ