GASTRO     06.05.2019.

Uživajte u ukusu sladoleda bez griže savesti

Sladoled, pogotovo leti, može se smatrati imperativom. Ukoliko ste neko ko ne može da odoli ovoj namirnici, predstavljamo vam recept uz pomoć kog ćete ne samo uživati u ukusu sladoleda, već i potpuno zaboraviti na grižu savest, koja je, takođe, neretko imerativ, kada se radi o sladoledu.

Ako ste ubeđeni u to da sladoled mora biti namirnica nakon koje ćete se kajati ili osećati loše, od ovog trenutka apsolutno više ne morate da brinete. Da, moguće je napraviti pravi sladoled, bez mleka, šećera i ostalih aditiva, na potpuno prirodan način.

Verujte nam na reč da ćete nakon što isprobate ovaj recept, samo želeti da pripremite još jednu porciju. Ovakav, prirodan sladoled, koji se priprema samo uz voće nije idealan izbor samo za sve one koji vode računa o zdravlju, već i za decu. Uživajte u pravom, zdravom i neodoljivom ukusu sladoleda ovog leta, bez griže savesti!

Od sastojaka je potrebno:

  • dve zrele banane
  • dodaci po izboru

Priprema:

Pre svega potrebno je da banane koje su zrele isečete na kolutove i zamrznete. Kada budu potpuno zamrznute, ubacite ih u blender. Za ovaj recept, jedino je nužno da imate jak blender, koji može da usitni zamrznuto voće. Blendirajte banane postepeno. Svakih 30-ak sekundi zaustavite blender, ostružite ostatke banane sa ivica, pa nastavite postupak sve dok ne dobijete potpuno glatku i homogenu smešu. Kada budete zadovoljni teksturom, smešu prebacite u vaše omiljene činijice za posluživanje i to je sve.

Ono što je fenomenalno kod ovog recepta, osim ukusa i nutritivne vrednosti, jeste to što banane mogu predstavljati samo bazu. Njima u toku blendiranja možete dodati bilo šta od sastojaka što volite: bobičastso voće, tropsko voće poput: manga ili papaje, lešnike, bademe, kakao, itd. Vodite računa da, kada dodajete drugo voće, ono bude takođe zamrznuto.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ