TELO     21.03.2019.

Uzroci nastanka celulita

Ukoliko ste pokušavale da se rešite problema zvanog „celulit“ , onda sigurno znate da su dejstva krema i tretmana kratkotrajna, te da za ovaj „problem“ treba više od toga.

Uzroci nastanka celulita dolaze zbog načina života koji vodimo. A koji su ključni razlozi nastanka?

1. Pogrešna ishrana

2. Manjak fizičke aktivnost

3. Nedovoljno unošenje vode u organizamŠta je zapravo celulit?

Celulit je termin kojim se opisuje kozmetički problem, ali je zapravo i zdravstveni. Koža zahvaćena celulitom ima grudvice, izbočine, nije ravna i zategnuta. Ovakav izgled kože često se upoređuje sa pomorandžinom korom.

Krivac za njegovu pojavu su masne naslage.
Osim masnih naslaga, koje nisu jedini krivac za celulit, fibrozna tkiva igraju ulogu u tome.

Fibrozna tkiva imaju skraćena i zadebljala kolagenska vlakna koja povlače površinu kože u dubinu – prema dubljim tkiva. Tako nastaju ona udubljenja kod celulita.

Celulit može biti nasledan i na taj način se odraziti na kožu. To se dešava onda kada ste nasledili spor metabolizam, lošu cirklulaciju…
Ali kako se sve da popraviti, i ovaj problem može da se reši.
Uz određene kreme, masaže i tretmane možete poboljšati cirkulaciju i lakše se osloboditi celulita. Ali, najbitnije je popraviti rad metabolizma, koliko je u našoj moći, vežbanjem i korigovanom ishranom.Ljudi koji jedu mnogo masti, ugljenih hidrata (koje se pretvaraju u masti, ako se ne potroše) , soli (što uzrokuje zadržavanje vode u organizmu), sigurno su upoznati sa celulitom. Tako da je unošenje vode neophodno.

Neaktivnost i nedostatak vežbanja takođe imaju svoju ulogu u nastajanju celulita. Vežbanje može doprineti da se ojačaju mišići, istopi salo pod kožom i tako smanji vidljivost celulita.

Celulit jeste česta pojava kod žena, ali ne morate se pomiriti sa njom. Korigujte ishranu i način života, za dobro vas i vašeg tela, a samim tim ćete biti i sve uspešniji u borbi protiv ovog zenskog „neprijatelja“.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ