VEZA     20.06.2019.

Važna stvar koja može da vam spase i ulepša vezu – strpljenje!

„Strpljenje je ključno za svaku situaciju. Čovek bi trebalo da bude otvoren prema svemu, da se svemu preda, ali u isto vreme da ostane strpljiv i uzdržan.“- Franc Kafka.

Svakome nekada bude dosta svega, često se nađete u situaciji kada želite na svaki način da uvredite i povredite partnera, ali to ne vodi nikuda. U trenutku kada se besni, ne razmišljate o posledicama, a tu je ključ strpljenje.

Kao i za svaku životnu situaciju, u vezi strpljenje nosi ključnu ulogu. Bilo da se radi o nečemu što zajedno čekate ili vašem odnosu. Nedostatak istog, često donosi probleme, pa čak i raskid. Ljudi na početku veze smatraju da može sve odjednom da bude kako su zamislili, što je u većini slučajeva neizvodljivo. Smatraju da odnos treba da bude kvalitetan, poverenje na najvišem nivou, zaposlenost sa obe strane, kao i mnoge druge stvari, što je nemoguće. Za svaku od tih stvari treba vreme i mnogo strpljenja.

Ukoliko partner ne zadovoljava naše uslove odmah, najlakša opcija ga je zameniti, umesto da se potrudimo da promenimo situaciju vremenom.

Čak i ako je nastao određeni problem, nije presudno rešiti ga odmah. Dok su sve varnice upaljene, bolje je sačekati, prenoćiti. U većini slučajeva možete zažaliti pre ili kasnije zbog izgovorenih reči. Upravo zato treba biti strpljiv i razmisliti o svemu što se dešava.

Najčešći uzrok problema u vezama današnjice jeste nedostatak strpljenja u različitim situacijama. Na strpljenju se radi, počevši od strpljenja prema sebi, koje kasnije prenosite u partnerskom odnosu. Ukoliko počnete da primenjujete ovu dragocenu formulu u odnosima, bićete zadovoljni rezultatima i kvalitetnim odnosima.

„Osoba koja čeka je strpljiva osoba. Reč strpljivost označava spremnost da stojimo tu gde jesmo i proživimo situaciju najbolje što možemo, verujući da će se nešto skriveno otkriti pred nama.“ – Henri J.M. Nouwen.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ