TELO     25.07.2017.

Vežbanje joge uz ispijanje piva

Joga – vežbe za telo i oslobađanje od stresa, ali joga i pivo? Koja je zapravo svrha ove nove vrste joge?

Jedan od mnogih instruktora joge došao je na ideju da kombinuje pivo i jogu. Naime, ovo je potpuno isti vid vežbi samo uz ispijanje piva. Pomalo čudno zar ne ? Instruktori kažu da se pomoću piva opušta telo i time je efekat same joge znatno veći i delotvorniji. Praktikuju se takozvane asane-fizičke vežbe za koncentraciju, zdravlje i postizanje unutrašnjeg mira i zadovoljstva. Takođe, kao jedna od vežbi jeste i balansiranje boce piva na glavi kao i „pozdrav suncu uz pivo“. Zvuči interesatno ali i pomalo šašavo, međutim, jako je korisno za oslobađanje negativne energije i poboljšanje samog psihofizičkog zdravlja.

Ovakav vid joge, nastao je u Nemačkoj, oni su spojili lepo i korisno, kao što je njihovo nacionalno piće (pivo) i vežbanje (joga). Domišljat i zanimljiv način, koji je našao svoju primenu širom populacije, pa tako i u Australiji gde je postala veliki hit.

„Pivo joga je brak dve velike ljubavi- piva i joge. Radost ispijanja piva i kompletan pristup joge dopunjuju jedno drugo i stvaraju energično iskustvo“,  navodi se na stranicama Bieryoga u Berlinu.

Ljubitelji piva, da li biste se prepustili ovakvoj vrsti vežbanja ? Druženje, pivo i fizička aktivnost, pomalo zvuči kao izlazak u noćni provod zar ne ? Đuskanje ovoga puta zamenjuju vežbe tela, što svakako ne umanjuje doživljaj i iskustvo prilikom pohađanja ovakve vrste joga treninga.

Obavezno nam prenesite vaše utiske.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ