DIJETA     25.02.2020.

Voće tokom dijete – DA ili NE?

Kada se govori o dijetama često se postavljaju pitanja da li je dozvoljeno jesti voće, u kom periodu dana i koje voće se sme jesti, a koje ne. Danas za vas imamo odgovore upravo na ta pitanja!

voće i dijeta

Da li smemo jesti voće kada smo na dijeti?

Da! Odgovor je, definitivno, da! Voće je nešto što je apsolutno dozvoljeno, ali, kao i sve ostale namirnice, u normalnim količinama. Ni u čemu ne treba preterivati, pa ni voće ne treba jesti u ogromnim količinama. Ukoliko želite da izgubite veći broj kilograma, onda ne morate jesti banane svakodnevno, jer imaju dosta kalorija. Ali to ne znači da ih ne smete jesti s vremena na vreme.

Da li je voće dozvoljeno posle večere?

Šećere ne treba jesti previše kasno uveče, pa tako ni voće. Zato birajte voće koje ima manje kalorija i niži procenat šećera. Takođe, nemojte ga jesti neposredno pre spavanja, jer poslednji obrok, ipak, treba biti barem dva sata pre odlaska u krevet.

voće i djeta

Koje voće smemo da jedemo tokom dijete?

Ne postoji ništa što je zabranjeno. Jedite ono što vam prija u normalnim količinama i neće biti problema. Voće koje vam zasigurno neće štetiti tokom dijete su citrusi, odnosno pomorandže, mandarine, grejpfrut i limun, kao i zelene jabuke koje su odlične za gubljenje kilograma.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ