INTERVJU     18.09.2021.

VODITELJKA EMISIJE SCENIRANJE LJILJANA STANIŠIĆ ZA JOLLY: Svaki dan je novi trag i novi izazov. Cilj mi je da ostanem normalna

Dugogodišnji rad u dnevnom listu Kurir novinarka Ljiljana Stanišić krunisala je angažmanom pred kamerom. Svoj talenat, ali i iskustvo u novinarstvu utkala je u emisiju “Sceniranje”, u kojoj bez zadrške, na Kurir televiziji, svoje sagovornike pita sve ono što bi i gledaoci voleli da im postave kao pitanje.

Šta možemo da očekujemo u novoj sezoni emisije “Sceniranje” kojoj si domaćin?

– Uh, mnogo toga! Koleginica Vanja Camović i ja već radimo punom parom, a već ove nedelje emisija startuje sa fudbalskom legendom Dušanom Duletom Savićem. Do sada je nekadašnji sportista gostovao na mnogim televizijama, ali nikada nigde nije otvorio dušu kao na našoj televiziji. Imaćete priliku da vidite zbog čega je ova emisija najgledanije medju svim emisijima tog programa kada je kablovska televizija u pitanju. Moram da se pohvalim da po rejtingu stižemo i do nekin medijskih kuća sa nacionalnom frekfrencijom.

Kada si ti u pitanju uvek su tu i razotkrivene afere, skandali. Da li možemo da očekujemo neko razotkrivanje u emisiji?

–  Naravno. Već u nedelju ćete se uveriti da će i ova sezona biti pun pogodak i da gledaoce očekuje kvalitetna jednoipočasovna emisija. 

Jedna si od najupsešnijih novinara mlađe generacije. Koji je tvoj cilj u bližoj budućnosti?

– Već sam ga ostvarila. Možda će da zvuči prepotentno, ali to je istina, najjače priče koje su kao bomba odjeknule sam uradila. Međutim, to se u našem poslu brzo zaboravi. Svaki dan je novi trag i novi izazov. Cilj mi je da ostanem normalna.

Da li možeš da nam otkriješ šta još Kurir televizija priprema u novoj sezoni?

– Neću skromna da budem, ali imamo najbolju jesenju šemu. Jutarnji program je prebogat, Kontrakulturna Jelena Nikolić sa svojim večernjim šou programom koji se emituje petkom donosi program koji ne može da se vidi ni na jednoj drugoj televiziji. Da ne pričam o kulturnim emisijama, Pulsu Srbije, kulinarskom šou “Majke i snajke”. Jednostavno, upalite kanal ujutru i do uveče nema potrebe da se menja.

Koliko je komplikovano pripremati jednu emisiju poput Sceniranja?

– Kako kome. Meni to nije teško, jer je tim sa kojim radim savršen. Urednica Bojana Kesic tačno zna kako da nam olakša da dobijemo kvalitetan sadržaj. Vanja i ja se dopunjujemo i u takvoj atmosferi je lako dobiti kvalitetnu emisiju.

Da li se ti i Vanja Camović u potpunosti slažete  u pripremi emisije ili postoje razmirice?

–  Do sada ih nije bilo. Svađamo se samo oko toga koja će šta da obuče. Šalim se, čak ni oko toga. Nema potrebe za razmiricama jer imamo isti insteres, a to je da emisija traje i da gledaoci imaju mogucnost da  emisiju gledaju na dva nacina, jer ne mogu dva ista glumca da postoje, a ne dve iste voditeljke. Zato smo nas dve u prednosti. Em imamo svaka svoj termin, em biramo goste iz nedelje u nedelju, em se maksimalno dopunjujemo. Doduše, Vanja radi više jer sam ja vezana i sa Kurirov sajt i print. A sve počinje iz printa. 

Foto Kurir.rs i Nemanja Nikolić

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ