INTERNET     18.01.2020.

Vreme je za ozbiljan ONLINE DETOKS!

Praznici su uvek u znaku porodice, pa je to savršena prilika za online detoks. Ali, to ne bi trebalo da bude jedina prilika da provodite vreme sa svojim dragim osobama! Bolje sat vremena prošetati sa svojim iskrenim prijateljima ili voljenom osobom, nego ih provesti na internetu u virtuelnom svetu, gde mnogo toga nije onako kako izgleda, zar ne? Posvetite se najmilijima, a internet i društvene mreže ostavite po strani!

Virtuelna stvarnost

Živimo u vremenu kada je gotovo nezamislivo funkcionisati bez interneta. Društvene mreže su odavno uzele maha, a sada je vreme da ih malo zanemarimo. Ne moramo u svakom momentu biti online i znati šta ko radi, gde je ko otišao, šta je ko ručao. Zašto moramo fotografisati svaku kafu koju popijemo i mesto koje posetimo? Zašto sve mora biti objavljeno na mrežama?

Online detoks podrazumeva da, bar na neko vreme, prestanemo da koristimo internet i društvene mreže. Ako ne možete u potpunosti da ih ne koristite, bar smanjite vreme koje provodite sa telefonom u rukama.

Posvetite se nekim drugim stvarima

Pročitajte knjigu koja već dugo stoji na polici netaknuta. Pogledajte nov film ili seriju sa porodicom. Igrajte društvene igre, prošetajte, idite na kafu sa drugaricama, ali bez telefona. Odmorite se od online sveta.

Svi znamo da nije sve virtuelno i istinito. Nemojte se trovati lošim sadržajem. Pratite ljude i stvari koje vas zanimaju. Nemojte opterećivati sebe. Verujte nam da je online detoks jedna od najboljih novogodišnjih odluka! Podjednako je važan kao i detoks organizma. Sprovodite ga što češće možete i videćete koliko će vam prijati!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ