URADI SAMA     25.10.2019.

Vreme virusa je tu – kako se zaštiti?

Jesen kao prelazni period između najtoplijeg i najhladnijeg perioda godine je poznata kao vreme virusa. Za vas imamo nekoliko trikova kako biste se zaštitili od virusa koji su svuda oko nas!

vreme virusa

Što više vitamina!

Vitamini su neophodni kako bi organizam stvorio otpor virusima. Zato vam preporučujemo da ih unosite što više. Jedite sveže voće i povrće, pijte ceđene sokove i limunadu. Vitamin C je odličan u borbi protiv virusa!

Izbegavajte brzu hranu i sve što je nezdravo. Trudite se da jedete kuvano što više. Topla domaća čorba sa puno povrća je naša preporuka!

Hrana bogata proteinima, poput mesa, će vam takođe pružiti izuzetnu zaštitu od virusa!

vreme virusa

Boravak u prirodi!

Iskoristite još uvek tople jesenje dane za boravak u prirodi. Duge šetnje oslobodiće vas od stresa i sigurno će vam prijati, a boravak u prirodi na svežem vazduhu će jačati organizam. Takođe, svaki vid fizičke aktivnosti će vam dobro doći.

Čaj umesto kafe!

Čajevi ubijaju čestice virusa i sprečavaju dalje širenje, zato kafu zamenite šoljom čaja. Pijte ga što više tokom dana. Izbegavajte da u čaj dodajete šećer, već stavite malo meda, limuna ili đumbira.

Prevencija podrazumeva održavanje higijene, često pranje ruku, izbegavanje gužvi i masovnih okupljanja, često provetravanje prostorija u kojima boravite i zdrav način života. Ukoliko imate ozbiljnijih problema sa virusima obratite se lekaru!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ