HOBI     28.04.2017.

Zanimljivi i besplatni online hobi kursevi i platforme

Moć interneta prožima i oseća se danas u naročitoj meri, zavladala je u gotovo svim sferama i pružila jednostavniji i praktičniji način funkcionisanja. Kako ćemo ga koristiti zavisi od naših afiniteta, a ono što posebno treba imati u vidu je, da nam pored zabave i neobaveznog informisanja, društvenih kontakata na popularnim mrežama, može omogućiti dobru edukaciju, usavršavanje u raznim oblastima, sticanje novih veština i hobija.
Ono što je najvažnije, do većine svari možete doći besplatno! Poznavanje stranih jezika, rad na računaru, veštine elektronskog poslovanja, programiranje i slični poslovi je nešto što svakako treba savladati i tako poboljšati kvalitet života ili od toga napraviti vremenom zaista unosan posao. Ukoliko nemate nimalo znanja o svemu ovome, predstavićemo vam na koje načine to možete savladati u udobnosti svog doma, a zabaviti se i osećati korisnije.


Za usavršavanje ili učenje novog stranog jezika, Duolingo je platforma koja vam omogućava da na vrlo interesantan i efikasan način savladate razne oblasti na izabranom jeziku. Kroz kvizove, diktate, audio-vizuelna i teorijska pojašnjenja, korisniku se pruža odličan metod učenja koji obuhvata razvijanje i govornih i pisanih veština, a u čijem su osmišljavanju učestvovali priznati lingvisti i stručnjaci. Ono što je neophodno je poznavanje engleskog jezika.


Međutim, ako vam je baš engleski neophodan kako biste kasnije pristupili izučavanju ostalih stranih jezika, www.elroi.info/serbian/ je sajt koji morate posetiti, jer vam omogućava kurs engleskog uz pomoć virtuelnih predavača. Sve se obavlja uz pomoć skypa, a nakon što završite sve nivoe učenja dobijate pravo na besplatan sertifikat po CEFR standardu. Plaćate samo materijal za učenje, dok je za socijalno ugrožena lica i to besplatno.
Za sticanje računarskih veština posetite sajt www.e-akademija.cf, i pohađajte besplatno online kurs za web sajt administratora, dosta tražen posao u poslovnom svetu. Na istom ovom sajtu možete završiti kurs o tome kako pokrenuti internet biznis, steći ćete praktično znanje i omogućiti sopstveni razvoj, razvoj karijere a pri tome se zabaviti i uživati u savladavanju novih veština.
Za one koji vole da crtaju i koji žele da im upravo to postane hobi, a nisu obdareni tim talentom, postoje sajtovi koji vam mogu pomoći da ga razvijete. Za crtanje je dokazano da smiruje, opušta, razvija kreativnost, povoljno utiče na nervni sistem, pa eto razloga da odmah prionete na rad. Na www.how-to-draw-cartoons-online.com, možete da naučite da crtate junake iz omiljenih crtaća, razne predmete i da se zaista odlično provodite u kreativnom zanosu. Isto možete dobiti odlaskom na sajt www.wysp.ws/practice/ i izabrati kategoriju koja vas zanima, savladavati razne nivoe i uživati u novom hobiju!


Iskoristite svoje vreme na najbolji način, ulažite u sebe i edukujte se jer je to ono što će vam doneti istinsku sreću i zadovoljstvo.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ