RASKID     24.09.2020.

Zašto se vraćamo bivšima umesto da tražimo novog dečka?

Nekada partnera zaboravimo čim mu okrenemo leđa, dok sa drugim bivšima obnavljanje veze postane svakodnevnica. Vanvremensko je pitanje zašto se vraćamo bivšima. Istraživanja pokazuju da  44 odsto osoba u periodu između 17 i 24 godine,  prekida, miri se, pa iznova počinje vezu.  Većina je priznala da su nakon prekida, a pre pomirenja, održavali seksualne odnose sa svojim bivšima. Evo nekih od razloga zašto se vraćamo bivšima.

Verovanje u promenu

Jedan od najčešćih razloga zašto se devojke vraćaju bivšima je verovanje da su promenili ponašanje i navike.  U većini slučajeva do promene naravno ne dolazi, i ako smo gotovo sigurne da se promenio.. Kada vam se neko dopadne ili ste se ,,vezali” zbog  provedenog zajedničkog vremena, logično je da ćete stalno tražiti   izgvore da se pomirite sa bivšim partnerom. 

Strah od samoće

Kada ste dugo u vezi sa jednom osobom, stvarate utisak kao da ne biste znali kako da ispočetka  uđete u intiman odnos sa nekim drugim. Zato je povratak bivšima normalna pojava. Osoba smatra da više neće biti voljena od strane nekog drugog i da se u novom odnosu ne bi snašla. Koren takvog razmišljanja je strah od samoće.

Vi ste pogrešili

Čak i kada devojka raskine sa osobom koja nije vredna daljeg truda, ona oseća kao da je pogrešila. Iz tog razloga povratak bivšem je očekivan. Sve dok ne naiđe neko drugo ko će je oduševiti.

Sviđalo vam se ko ste kada ste sa njim

Ovo je možda najteže. Kada postanete druga osoba i partner vas promeni ,,na bolje” najteže je da prihvatite da je kraj. Znajte da svakako možete postati osoba kakva želite i pored toga što on više nije u vašem životu.

Niste pronašli novog partnera

Prolaze meseci, godine, a vi i dalje ne možete ni sa kim da se uklopite. Stalno razmišljate kako vam je pre bilo mnogo lepše i da nikada više nećete sresti takvu osobu. To nije rešenje.

Idelizovanje bivših potiče od vas samih. Da biste konačno završili odnos koji vas u većini slučajeva ne čini srećnom kao pre potrebno je da uvidite da on zaista nije tako savršen kao što mislite. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ