VESTI     30.09.2016.

Zašto volimo „moćne“ muškarce?

„Draga, moć je najbolji afrodizijak.“ – izgovorila je moja drugarica dok smo pile kafu u bašti jednog „moćnog“ kafića, gledajući u pravcu bradatog mladića. Shvatila sam da je reč „moć“ često prisutna u našim razgovorima i to uglavnom usmerena na muškarce i mesta na kojima izlaze. Otud i povezanost ovih dveju stvari – moćan kafić, jer tu izlaze moćni muškarci. Svakako nisam mogla da ne primatim današnje „ludilo moćnih muškaraca“.

Kako stare, žene sve više obraćaju pažnju na mane, a sve manje na vrline kod muškaraca. Bilo da je on dobar ili ne, svakako mu nađemo manu. Nikada nismo zadovoljne onim što imamo, neretko uzimamo stvari zdravo za gotovo.

„Karakteristika moći je smirenost.“ – odgovorila sam. I zamislila se, šta oslikava moćnog muškarca? U većini slučajeva to nije samo novac, iako se moć uglavnom povezuje sa njim. Novac im samo pomaže da se izraze i budu sigurniji u sebe i u svojim namerama. Ono što muškarce takvog tipa karakteriše svakako je stav. Prava leđa, visoko postavljena brada, siguran hod i smirenost. Zatim, miris. Miris je taj kojim skreće pažnju na sebe. Moćan muškarac će uvek nositi parfem koji mu savršeno pristaje. Osmeh i pogled. Dva najveća aduta superiornosti. Njima će pokazivati svoju dominaciju. Uredni zubi i neizbežno bistar pogled. Međutim, žene najviše privlači uspeh koji ide uz takvog muškarca. Svaka žena želi da pored sebe ima uspešnog muškarca. Nama je to jako važno, jer kada je muškarac uspešan u svom poslu samim tim ispunjava mušku potrebu da zaštiti svoju porodicu, a onda je istinski zadovoljan i srećan. Pored toga, ona koja pored sebe ima baš takvog muškarca, težiće da bude još uspešnija kao majka, supruga i poslovna žena. Svesnost da pored sebe ima sposobnog muškarca, učiniće je dovoljno jakom da se izbori sa svim životnim izazovima. Kao što poznate izreka kaže: „Iza svakog uspešnog muškarca, stoji jaka žena.“ Bilo da se radi o ljubavi ili poslu, uspešan muškarac je čovek od akcije. A kao takav nikada nije dosadan.

Da rezimiramo – privlače nas muškarci koji su sposobni, pouzdani, avanturistični, a onda i romantični. Umeju da poštuju svoju lepšu polovinu, pružaju podršku i zagrljaj. Moćnog muškarca mi ne vidimo kao bahatog, isfrustriranog momčića koji priča, a ništa ne preduzima. Da ne bude zabune, volimo mi i priče, ipak se zaljubimo u ono što čujemo, ali ostanemo sa onim koji pored priče ume i da dela. Akcija vodi reakciji. Druga definicija ne postoji. I ključna stavka je ljubav. Bez ispunjenog srca, sve ostalo je samo farsa.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ