LICE     23.07.2016.

Zeleni čaj kao sredstvo za negu lica

Noći bez sna, umor, stres, teška šminka na licu, štetna UV zračenja – sve to ostavlja trag na koži lica. Protiv uzročnika prevremenog starenja kože i pojave nepravilnosti širokog spektra, najbolje je boriti se prirodom. Zeleni čaj je zbog svoje antioksidativne snage godinama jedan od najpopularnijih čajeva u svetu. Zeleni čaj obiluje vitaminima C, E i D što mu obezbeđuje reputaciju vrhunskog saveznika u nezi osetljive kože lica, fenoli doprinose borbi protiv radioaktivnih supstancu, tein štiti krve sudove i održava tonus mišića.

Preporuka je da u prodavnici zdrave hrane kupite zeleni čaj „na meru“, radije nego filter, industrijske kesice ovog magičnog napitka.

4 (1)

Zeleni čaj možete koristiti za umivanje, toniranje kože, možete ga dodavati maskama i pilinzima za lice, a popularna je parna kupka za lice. U šerpi prokuvajte vodu, dodajte listiće čaja i stanite iznad šporeta. Dozvolite vodenoj pari da otvori vaše pore i očisti oh od viška sebuma i tragova kozmetičkih preparata.

Jednu kašičicu zelenog čaja prelijte sa 50 mililitara prokuvane vode. Kada se smesa ohladi, blaznicom je nanesite na lice i tako tonirajte kožu. Zeleni čaj možete pomešati i sa mineralnom vodom, sa visokom koncentracijom magneijuma i cinka i na taj način dodatno osvežiti lice.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ