VESTI     01.04.2017.

ŽENA APRILA: Milica Jevtić

S obzirom da potiče iz umetničke porodice, Milica Jevtić, je jedna veoma uspešna žena na polju glume i nege ženske lepote. Iako je, i po svojoj želji, a i očevoj, studirala istoriju, njena umetnička i kreativna strana je ipak pobedila.

Najveći uspeh je pokazala u profesiji ‘trenera lepote’. Drži Radionice za negu kože i šminkanje, gde žene veoma dobro savladaju tehnike, kako da neguju sebe. Akcenat je baš na konkretnim i vrlo primenjljivim savetima, koji su dostupni svakoj ženi ( kako da dame izvuku maksimum iz preparata za negu koje koriste, kako da maksimalno iskoriste svoj neseser sa šminkom, šta je to od silne ponude proizvoda njima zaista potrebno itd.. ). Poslednjih godina uspešno drži te radionice i treninge za razne kompanije. Jedina je u Srbiji koja to radi na takav način, totalno drugačiji i vrlo inspirativan.

Uloživši ogromnu energiju, želju i sredstva završila je kurs za kozmetičara uz razne stručnjake, iz Pariza i Rima. Obogaćivala je svoja znanja iz raznih literatura. Uspešno je završila Akademiju za profesionalne šminkere Romea Gorle i Institut za TV i filmsku šminku Alexandro Flamingo u Rimu. Koliko je zapravo stručna u svom poslu, govori to da je 2009. godine proglašena za najboljeg ‘trenera lepote’ u Istočnoj Evropi i Maloj Aziji.

 

Zapravo, ljubav prema nezi i šminkanju joj je i osvežila strast prema glumi. Blažena među muškarcima, u filmu “Stado“, odigrala je veoma uspešnu ulogu, na koju je izuzetno ponosna, kako kaže. A, ništa manje se nije proslavila u filmu “Sword of Vengeance“. Uz sve to, ni na sopstvenom venčanju joj nije manjkalo kreativnosti, kada je odlučila da joj venčanica zapravo bude kostim princeze Lejle iz Ratova zvezda, dok je mladoženja bio odeven kao Han Solo. Sada živi u srećnoj bračnoj zajednici, sa svojim suprugom Dejanom.

Kroz naša pitanja i njene odgovore ćemo vam prikazati kako ona uspešno balansira na profesionalnim poljima, i šta je njen recept za uspeh.

 

 1. Iako ste studirali istoriju, blistate na polju ‘trenera lepote’ i glume. Šta je dovelo do toga da prevagnete na ovu drugu stranu?

-Gluma je moja ljubav od malih nogu. U priču nege i šminke sam i ušla spremajući sebe i kolege za predstave u mom malom amaterskom pozorištu u kom sam odrasla, tako da sam potvrdila pravilo da prva ljubav zaborava nema …. Studiranje Istorije je bila želja za širim obrazovanjem, a danas zbog predavanja koje držim, ispade zlata vredno polaganje ispita Metodike nastave, Psihologije i Pedagogije.

 

 1. Po mnogo cemu ste izvan kalupa žena sa nasih područja. Da li ste od deteta bili drugačiji?

-Ako je radoznalost i višak energije iskakanje iz kalupa onda sam se oduvek razlikovala.
Ja sam iz one generacije kojoj je vodilja bio stih iz pesme Partibrejkersa- Biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj. Svako ko je ovo usvojio, iskače iz kalupa, sigurno.

 

 1. Inspirišete žene svakodnevno na to, da prate svoju intuiciju, i rade ono sto žele. Koliko vam je bilo teško da ne idete željama vašeg oca, vec isključivo vašim?

-Uhhh, nije bilo lako, skoro deceniju sam se borila sama sa sobom da presečem, otkačim tuđe želje i klin, i priznam sebi šta je ono što mene suštinski veseli i raduje. Tek kada sam počela da slušam samo sebe i svoje potrebe, radim samo ono što iskreno volim, sve je krenulo u pravom smeru.

 

 1. Da li smatrate da je podrška drugih veoma bitna za uspeh?

-Podrška porodice i bliskih prijatelja jeste bitna, ali ne i presudna. Ako svaki korak merite time šta će drugi reći i kako će drugi biti zadovoljni vašim hodom, na sigurnom ste putu da nikada ne budete svoji. Isto je i sa tuđim mišljenjem o nama. Često nas to blokira da se pokrenemo, ali divno je rekla Žana Poliakov: “Tuđe mišljenje je samo to- tuđe mišljenje“. I ponoviću nešto što često ponavljam i na radionicama – Ne može svako da te voli i svakom da se dopadaš, a i zašto bi..

 

 1. S obzirom da vam je raznovrsno polje profesije, kako uspevate da se izborite sa gomilom obaveza? Da li uspevate da pronađete kutak za slobodno vreme?

-Uvek nađem vreme za svoju porodicu, prijatelje i hobije. Ključ je u dobroj organizaciji i postavljanju prioriteta u životu.

 1. Koliko je po vama zapravo bitna fizička lepota žene? I koliko je truda potrebno uložiti da bi žena bila zadovoljna svojom spoljašnošću?

-Fizička lepota je u očima posmatrača. Može da pomogne, ali samo na prvu loptu. Ako se iza te lepote ne pronađe strast, pamet i energija, više ni fizičku lepotu nećete videti. Treba ulagati u sebe na svim nivoima, prihvatiti sebe sa svim manama i vrlinama, okružiti se samo ljudima koji nas vesele i raduju svojim prisustvom. Ako ne možete da birate rodbinu i kolege sa posla, partnere i prijatelje možete. Ako je sve u nama u balansu čista kosa, uredni nokti, iskren osmeh i sjaj u očima sa malo pudera i rumenila na licu, čini čuda verujte mi.

 

 1. Šta je ono što vas posebno inspiriše?

-Inspiriše i puni energijom dobra knjiga, uz zvuk talasa i miris četinara. A, kada nisam na moru, tu je moja persijska mačka Lilit.

 

 1. Imate li citat u kom uvek pronalazite motivaciju za radom?

-Ko želi nađe način – ko ne želi pronađe izgovor, ja dodajem da ovo znači apsolutno za sve u životu.

 

 1. Da li ste od onih ljudi koji će učiniti baš sve, za svoj uspeh? I za koji crtu ličnosti, karaktera smatrate da je presudna u ostvarenju sopstvenih ambicija?

-Nisam, jer nikada neću pristati na ucene! Ako ne mogu pravo, ja idem okolnim putem, ali nikada preko drugih ljudi. Ono što mi je usađeno, verovatno još u detinjstvu, je spartanska disciplina i odlučnost kao i neodustajanje kod prve prepreke.

 

 1. Da li je moguće spojiti sve želje u jedno, jako, interesovanje i biti podjednako uspešan u njima?

-Nije lako, ali ako ne probamo da li ćemo ikada naći odgovor ? Uspeh je takođe diskutabilan, šta neko smatra uspehom? Meni je uspeh da budem zdrava, okružena porodicom i prijateljima, da putujem i čitam knjige… A, posao? Ma njega će uvek biti, za onoga ko želi da radi. Ako zakažu kastinzi za glumu, imam radionice, ako prestanu da me zovu za radionice, smisliću već nešto, tek mi je 40.

 1. Šta je za vas ljubav? Brak?

-Kroz odrastanje menjala mi se ideja ljubavi i veza. Kako sam sazrevala, shvatila sam da mi ne treba trofej, niti želim ja da budem nečiji trofej, želim pored sebe ravnopravnog partnera u svim životnim iskušenjima.

 

 1. Kakav biste savet dali damama, da nikada ne odustaju od svojih ideja?

– Verujem da su mnoge već našle neki savet u predhodnim odgovorima.

 

Posetite http://www.milicajevtic.com/

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ