Praznični Bazar     30.12.2023.

“Knjiga je znanje, znanje je bogatstvo. Čitajmo deci”, Mamin knjigološki vrt, Teodora Babić

Teodora Babić je mama dva mala dečaka i kako kaže, kada je postala mama njen svet se pretvorio u sasvim novo mesto. Okrenuo se za 180 stepeni. Oduvek je volela da čita, kao i njen suprug, pa se trude da ljubav prema čitanju usade i svojoj deci. Kako sve kreće od slikovnica, Teodora Babić je došla na ideju da svoju ljubav i talenat prema poeziji smesti upravo u jednu neobičnu slikovnicu. Pogledajte njenu preduzetničku priču! 

Sve je počelo kada je postala mama 

Kako Teodora kaže čitava njena mapa stvarnosti se izmenila i i dalje se menja kako dečaci rastu. Zato što uz njih raste i ona. Iz dana u dan gleda kako je deca uče važnim lekcijama života, a on ih samo usmerava.  

Poslednjih godina čita mnogo više nego ranije. Primetila je da kroz knjigu znatno bolje razume sebe i svet okolo. Ima neuporedivo više razumevanja i tolerancije nego ranije.  

“Čitanje me uči da budem bolja za sebe i za svoju decu. Moj suprug je takođe veliki ljubitelj knjiga. Zato smo želeli da tu ljubav prema čitanju prenesemo na decu. I vidimo da polako uspeva. Naš stariji sin je zavoleo čitanje, sada sam uzima slikovnicu uveče pred spavanje i traži da mu čitamo”, naglašava Teodora.  
 

Slikovnica METLA I DRUGARI  

Oduvek je volela da piše i izražava se kroz stihove. Onda se rodila želja da svoj talenat i ljubav prema poeziji smesti u jednu slikovnicu sa tako divnim i nežnim ilustracijama koja će deci potpuno približiti priču, koju bi i ona čitala svojoj deci.  

Zatim je pronašla devojku koja joj je pomogla da celu ideju i stihove nacrtaju i oboje tako da deca sa pažnjom gledaju i slušaju dok im se čita.  

Slikovnica Metla i Drugari satkana je od mnoštvo simpatičnih momenata kroz koje prolaze i roditelji i mala deca. Kroz rimu i stihove razvija se priča o bezbrižnim danima, o detinjarijama, o nestašlucima i o igrarijama bez granica.  

Ako želite da razumete dete – čitajte mu. Nijedna svakodnevna konverzacija ne može pomoći detetu da izrazi osećanja kao što knjiga može.  

U današnjem brzom svetu, gde nam je sve na dohvat ruke, gde tehnologija mnogo radi za nas, važno je da ne podlegnemo tom podmuklom luksuzu. 

Knjiga je znanje, znanje je bogatstvo.  

Čitajmo  deci.  

Slikovnica Metla i Drugari zavedena je u NARODNOJ BIBLIOTECI SRBIJE

Za sada se može naručiti na Teodorinom instagram profilu @maminknjigoloskivrt  ili na sajtu maminknjigoloskivrt.com. Jako brzo će biti dostupna i na drugim prodajnim mestima. 
 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ