HOROSKOP     04.12.2022.

Astrologija kaže da OVI DETALJI iz natalne karte NIKOLE TESLE govore o njegovoj GENIJALNOSTI: Tri ključna pokazatelja ukazuju na BRILJANTAN UM

Briljantni Nikola Tesla inspirativan je i astrolozima koji su proučili njegovu natalnu kartu, tvrdeći da postoje određeni pokazatelji njegovog genijalnog uma.

Napomene radi, analiza koja sledi je mišljenje astrologa. Iako postoje nedoumice oko datuma rođenja Nikole Tesle, kao zvaničan datum navodi se 10. jula 1856. godine. Postoje indicije da je rođen oko ponoći, odnosno na sajtu astroshop.rs navodi se sledeće:

“On je rođen 10. jula 1856. u 0 časova i 55 minuta posle ponoći, u trenutku kad se iznad ličke ravnice na istočnom horizontu pojavio Uran, planeta genijalaca, pronalazača, revolucionara, vizionara i čudaka (u poziitvnom smislu), u znaku Bika na 24. stepenu, na zvezdi stajačici Algol”.

Daje se navodi: “Uticaj planete je najjači kad je na samom vrhu nekog astrološkog polja, a u Teslinom slučaju uticaj Urana na Algolu, zloćudnoj fiksnoj zvezdi koja redovno daje vragolastu inteligenciju, jeste toliko jak da se sa sigurnošću može tvrditi da je on na samom stepenu Ascendenta.

Astrolozi ukazuju da znameniti umovi i genijalci nisu samo obeleženi sazvežđem Vodolije i njenim vladarom Uranom, već svakako moraju da imaju jaka intelektualna polja (treće, šesto, deveto i 12) i obavezno vladajuće planete, kao i stepen Ascendenta, na značajnim fiksnim zvezdama kao što su Algenib, Hamal, Algol, Menkalinan, Alhena, Algorab, Regulus, Argo, Spica, Acrus, Agena, Wega, Giedi prima, Deneb algedi, Formalhaut i Makrab. Pored ovih jakih intelektualnih polja i zvezda stajačica za genijalnost je neophodan i raspored zvezda takav da obavezno neke od njih grade ekvidistanc.

U horoskopu Nikole Tesle jako treće polje sa jakim uticajem Saturna koji prilazi ovom polju, Venerom, primarnim vladarom horoskopa, i Suncem koji se nalaze u ovom polju intelekta ukazuju na izraženu i jaku logiku. Sve tri planete nalaze u znaku Raka što ukazuje na fotografsko pamćenje. Jako šesto polje sa solarnim vladarom horoskopa, Mesecom i Marsom… da bi se u 12. polju našli Jupiter i Pluton. Ono što je fascinatno u horoskopu Nikole Tesle je to što su sve planete, uključujući i ASC, zauzele poziciju neke značajne fiksne zvezde.

Venera na SIRIJUSU (12. stepen Raka); Sunce na CASTORU (18. stepen Raka); Uran i ASC na ALGOLU (24. stepen Bika); Mesec, solarni vladar horoskopa, na ALGORABU (15. stepen Vage); Mars na ARGO (20. stepen Vage); Merkur na MENKALINAMU (28. stepen Blizanaca); Jupiter na ALGENIBU (sedmi stepen Ovna); Satrun na ALHENI (sedmi stepen Raka); Neptun na MAKRABU (21. stepen Riba) i Pluton na HAMALU (šesti stepen Bika), što je impozantan i maksimalan broj planeta na fiksnim zvezdama. 

Od svih najviše se ističu Mesec i Venera, kao vladari horoskopa, ne samo svojom recepcijom položaja dostojanstva, nego i pozicijama na Algorabu i Sirijusu, zvezdama koje ukazuju na brilijantnost uma. Saturn, vladar 10. polja, kao i Jupiter, planeta edukacije i svesti, takođe imaju značajne pozicije na Algenibu i Alheni, koje takođe govore o originalnom i studioznom umu”, piše astroshop.rs.

O Tesli iz astrološkog ugla može se pročitati i na sajtu astrolook.com.

Najvažnije mesto u njegovom horoskopu je imao uticaj zvezde Sirijus na Veneri i Suncu, najvažnijim planetama u horoskopu. Sirijus se nalazi na 13-14. stepeni Raka i najsjajnija je zvezda na nebu. Sirijus je obožavana zvezda od svake drevne civilizacije. Ezoterički gledano, Sirijus je alfa i omega, kontrolni centar, “majka” ljudske civilizacije odakle zrači inspiracija i evolucijski impulsi čovečanstva. Najnapredniji naučnici imali su jak uticaj Sirijusa u horoskopu, što im je omogućavalo povezivanje sa inspiracijom i duhovnom vibracijom iz kosmosa. Na isti način, kada je Nikola Tesla rođen, Sunce i Venera-vladari njegovog horoskopa i pokazivači njegovog sudbinskog puta, bili su usklađeni sa položajem Sirijusa. Ono što ga je učinilo izumiteljem i inženjerom, sem Sirijusa, koji je mogao napraviti jedan uticaj svim sferama kulture i postignuća, jeste bio njegov Mars-planeta inžinjeringa i logike. On je bio u konjukciji sa Ketu (južnim čvorom) u horoskopu, što pokazuje talente i darove, razvijene i stečene u prošlim inkarnacijama. Tesla je radio na razvoju logike i inžinjerstva. Mars, jedna od njegovih planeta karijere (izračunat po drevnoj Jaimini tehnici) dali su mu ovu posebnu karijeru. Inače, u dvanaestoj kući, gde vladaju mašta, svi nevidljivi svetovi i dimenzije, bio je smešten Jupiter. Najplodnija planeta u horoskopu koja širi ovo područje, postala je izvor prirodnog talenta. Jupiter u 12. kući je izvor mašte i povezanosti sa duhovnim svetovima. Takođe, ovaj genijalni izumitelj je praktikovao post i vegetarijanstvo. Nikola Tesla je umro u siromaštvu i bio je zaboravljen od sveta. Poslednje godine života su označeni četvrtom kućom. Saturn, planeta gladi i ograničenja, nalazi se u Raku, gde deluje veoma surovo i utiče na tešku starost. Četvrta kuća takođe vlada zemljom rođenja i domom, a ovde je prisutan Saturnov uticaj odvojenosti, tako da je Nikola Tesla živeo većinu svog života daleko od kuće, u hotelima, gde je i umro, u velikoj usamljenosti”.

(Izvor: astroshop.rs/astrolook.com)

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ