MODNE VESTI     28.09.2022.

KADA SE SPOJE TRADICIONALNO I MODERNO nastaje vanvremenski stil i brend ,,Neda Porphyrozei” koji oduševljava

U biznis svetu, svetu stvaralaštva i uspeha najuspešniji i najupečatljiviji su brendovi sa pričom i preciznom filozofijom kreiranja. Upravo takav je brend ,Neda Porphyrozei” iza kog stoji talentovana Neda Petrović.

Budući da je Neda odrastala uz svog dedu, koji je po profesiji tehnolog tekstila i ceo je život proveo u modnoj industriji, još kao dete je oformila čvrstu želju da krene sličnim putem. Diplomirala je modni dizajn krajem prošle godine i istog dana započela rad na stvaranju sopstevnog brenda – ,,Neda Porphyrozei”.

Instagram will load in the frontend.

Moja vodilja u dizajnerskom stvaralaštvu jeste težnja da svaka kolekcija koju stvorim ponese težinu, utemeljenu filozofskom misli. Iako dizajniram nosive odevne komade, oplemenjujem ih tradicionalnim simbolima i stilizovanim elementima istorijskog nasleđa. Stilski, moj rad odiše intenzivnom ravnotežom između grubog i ženstvenog, kao spoj divljeg i otmenog.

rekla je Neda Petrović.

Brend ,,Neda Porphyrozei” predstavila je domaćoj i evropskoj publici, na Serbia Fashion Week-u, kao jedan od pobednika takmičenja evropskih modnih dizajnera, sa kolekcijom ,,Pythia”, sa kojom je nastupila i na Belgrade Fashion Week-u.

Instagram will load in the frontend.

Zahvaljujući Privrednoj komori Srbije, nedavno je dobila priliku da svoju kolekciju ,,Amanet” predstavi i na Nedelji mode u Torinu, zajedno sa koleginicom Tijanom Daić, ispred brenda obuće ,,Wild Design”. Kolekcija ,,Amanet” utemeljena je duhom tradicije, inspirisana srpskom istorijom 18. i 19. veka i hajdučkim ciklusom epske narodne poezije.

Instagram will load in the frontend.

Moda je kroz čitavu istoriju postavljala kulturološke i sociološke razlike i bila je ogledalo svakog društva, te Neda Petrović kao modni stvaralac teži ka estetskom smislu plodotvornosti, ali i odgovorno preuzima svoju ulogu u društvu. Nastoji da i ubuduće sledim istu viziju, kroz nove inspiracije, a mi se unapred radujemo njenom stvaralaštvu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ