HEDONIZAM     01.10.2022.

MEĐUNARODNI DAN KAFE! I miris i ukus – evo gde se u Beogradu pije najbolja kafa

Širom sveta danas se obeležava Međunarodni dan kafe, najpopularnijeg napitka, bez kojeg većina nas ne može da zamisli početak dana. Mnogi ne bi mogli da zamisle dan bez svoje šoljice kafe, pa tako ni redakcija JollyWoman magazina.

Na ovaj dan se takođe odaje priznanje ljudima širom sveta – plantažerima, farmerima, vlasnicima kafića, i mnogim drugima – koji vredno učestvuju u spremanju napitka kog svi volimo. Postoji više načina pripremanja kafe, a među najpoznatijim su turska kafa, espresso, kapućino.. Biljke kafe se uzgajaju u 70 zemalja sveta, prvenstveno u ekvatorijalnim regionima Amerike, Azije, Indije i Afrike.

Ukoliko se pitate gde da popijete odličnu šoljicu kafe, predstavljamo vam naš izbor malih lokala koji nude izvrsna zrna i ukuse širom grada. A uz kafu, većina nudi i prijatnu atmosferu, divne bašte, simpatičnu ekipu.

Laboratorija 65

Jedna novobeogradska lokacija koju vredi posetiti i zanimljiv minimalistički ambijent koji se prema kafi odnosi kao prema eksperimentu. Kafa i smutiji (ima ih u zaista raznim varijantama) služe se u posudama koje će vas podsetiti na kabinet iz hemije.

Instagram will load in the frontend.

Mlin kafeterija

Kafeterija Mlin je specijalizovana kafeterija u kojoj se mogu popiti kafeni napici pripremljeni od najkvalitetnijih zrna iz celog sveta. Ovaj pet friendly lokal je prvo otvoren u Zemunu, u prelepoj Bežanijskoj ulici i veoma brzo je osvojio srca Zemunaca, a od 2018. godine i Voždovčani u Kostolačkoj ulici mogu uživati u kafenim specijalitetima koje pripremaju profesionalni i uvek ljubazni baristi. 

Instagram will load in the frontend.

Bistro

Kosmopolitski duh i relaksirajući pogled, ovaj bar na Voždovcu svrstavaju u jedno od omiljenih mesta sa najlepšom kafom. Pored izvrsne kafe tu je i kroasan da se osetite kao da ste u Parizu.

Instagram will load in the frontend.

Lula Fine Espresso Bar

Simpatično mesto, pogotovo ako volite svoju kafu da okačite na Instagram. Kapućino je odličan. Osim kafe, naš predlog je i sok od maline. Idealno mesto da odmorite od jurenja po gradu.

Instagram will load in the frontend.

Kafeterija

Gosti Kafeterije se svakog jutra mogu razbuditi uz ukuse Indija ili Brazil espresa, poboljšati produktivnost uz ukuse Kolumbije, Kenije ili Etiopije, uživati u specijalno pripremljenim blendovima ili završiti dan uz bezkofeinske napitke. Nalaze se na najlepšim i najposećenijim lokacijama u Beogradu.

Instagram will load in the frontend.
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ