MODNE VESTI     19.07.2019.

“Moda je oduvek bila moja velika ljubav” – Marija Lakić, bloger

1. Kako ste rešili da se bavite blogingom?

Moda je oduvek bila moja velika ljubav. I dok sam radila u kompaniji, jedina stvar koja me je zanimala je kako cu se obuci za posao. Nakon otkaza krenula sam sa prodajom garderobe koju sam fotografisala na sebi sa fotografom i dan za danom to se od licnog bloga pretvorilo u pravi blog.  Promenila sam ime bloga u My book of fashiion.Napravila svoj sajt.

Kada su krenuli brendovi da se javljaju, a ja napravila pravi tim koji radi samnom, znala sam da sam na pravom putu.

2. Da li je teško i koliko vremena zahteva jedna kvalitetna blog fotografija?

Ljudi uglavnom misle da je posao influecera lak posao. Medjutim, ja samo dobijem proizvod i odresene ruke da sama napravim i osmislim svoju pricu. Da bi se osmilsila prica potrebno je da uklope komadi odece sa ambijentom, sminka. Nekada shooting traje i duze nego obicno radno vreme. Nekada vremenski uslovi ne dozvoljavaju da realizujemo planove kako smo zamislili i onda se uklapamo. Ja uvek imam svoju viziju za bilo koji proizvod i uvek se vodim time. A nekad su tu i saveti fotografa.

3. Da li u Srbiji može dobro da se zaradi od bloga?

Svaki privatni biznis koji se zapocinje je u pocetku tezak. Nosi sa sobom dosta ulaganja i truda. Moje ulaganje je trajalo oko dve godine, trece sam vec krenula da ubiram plodove. Verujem da ce biti sve bolje. Vazno je samo ne odustati. Biti influencer je danas jako popularno. Cak je i reklama influencera bolja nego reklama sa TVa.

4. Najbolja saradnja koju si do sada imala?

Najbolje saradnje su definitivno Foreo, Lisca, Swarovski, Nuxe, Hotel Mons Zlatibor, Jkobald, Promands, Gala Dent.

5. Koristiš li neke programe, efekte za uređivanje fotografija na instagramu?

Retko kada imam svoje fotografije. Uglavnom su radjene od strane fotografa. Tu su Ivana i Milan da brinu o tome. Moje je da osmislim tekst  i sve ostalo.

6. Omiljeni blog koji pratiš?

Od stranih influencera je moj idol uvek bila Sara Escudero @collagevintage I Leone Hanne @ohhcoture

Sto se tice domacih Tamara Kalinic , Lepa svaki dan, Dunja Jovanic, Brana Antovic

7. Kako planiraš postove?

Uglavnom imam plan rada odnosno koliko puta je odredjeni brand na mom profilu. Samim tim tako i osmislim tekst kao i redosled postova.

8. Savet za sve one koji planiraju da pokrenu sopstveni blog?

Danas ima jako puno blogova. Dobra stvar je da ima vise razlicitih bransi. Bitno je prvo da znaju sta vole ( moda, putovanja, lepota, hrana i td) . Blog je jako dobar posao ukoliko se neko pronadje i bude odlucan da istraje. To svakako na pocetku ne treba biti primeran posao. Ja volim da se fotografisem, snimam i uzivam ali ponekad zna biti stresno. Moj savet je da nema odustajanja.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ