TELO     18.11.2020.

POMOĆ ZA NAJMLAĐE: Kada grlo boli

Bol u grlu je simptom upale sluznice ždrela i same prehlade  koja se može javiti tokom cele godine. Uzročnici upale ždrela mogu biti virusi, bakterije kao i gljivice. Kada grlo boli, najćešći uzroci su konzumiranje hladnih, gaziranih pića i sladoleda tokom letnjeg perioda. Tokom zime uzročnik može biti i suv vazduh u spavaćim sobama tokom grejne sezone.

Simptomi koji se javljaju su promuklost, grebuckanje u grlu i kašalj. Sluznica grla je crvena i otečena, sklona iritaciji što kod dece može izazvati poteškoće pri gutanju ili pričanju. Deca se češće bude tokom noći što dalje izaziva razdražljivost. Kod male dece  se može prepoznati po odbijanju hrane. Od opštih simptoma mogu se javiti i povišena temperatura, glavobolja ili malaksalost. U ovom slučaju, najbitnije je delovati na prve simptome bola i na taj način sprečiti pogoršanje upale.

Prijatan ukus jagode za bolno grlo

Junior-angin® pastile sadrže esktrakt islandskog lišaja koji prilikom otapanja u ustima formira biljni film i odlično su pomagalo kada grlo boli. Na ovaj način oblaže sluznicu usta i ždrela i tako je štiti. Ovom efektu dodatno pogoduju kalcijum-pantotenat i cink-glukonat. Za decu od 4 godine i starije preporuka je da se otopi 1 pastila, 3 puta dnevno. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ