PUTOVANJA     27.02.2020.

PREDLOG: Idealan odmor na Zlatiboru

Zlatibor je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Srbiji.

Izuzetnoj lepoti ove planine doprinose planinski potoci i bujni borovi po kojima je Zlatibor i dobio ime. Zbog bogatstva prirode, prijatne klime i prelepih pejzaža koji odmaraju oči i hrane dušu prvi turisti su, kako je zabeleženo, dolazili još davne 1750. Ta tradicija se do današnjeg dana nije zapostavila, pa je Zlatibor i turistička atrakcija. Zato ni ne treba da čudi što je baš Zlatibor odabir mnogih škola za organizovanje rekreativnih nastava, ali i studentskih i mnogih drugih organizacija za održavanje raznih konferencija, radionica i slično.

STUDENTSKO ODMARALIŠTE RATKO MITROVIĆ primer dobrog smeštaja, hrane i odmora

U neposrednoj blizini Specijalne bolnice “Čigota”, okruženo borovom šumom, nalazi se Studentsko odmaralište “Ratko Mitrović”. Ono je deo Ustanove studentskih odmarališta “Beograd” osnovane od strane Sektora za studentski i učenički standard Ministarstva prosvete i sporta (u čijem okrilju se i danas nalazi) 1948. godine, sa ciljem odmora i oporavka studenata Beogradskog univerziteta, ali i svih drugih univerziteta u zemlji.

Kompleks raspolaže kongresnim centrom vila „Romanija”, vilom „Lovćen”, vilom „Srbija” i vilom „Zlatibor”, centralnom recepcijom, restoranom, letnjom baštom, salama za seminare, sportskim terenima sa tartan podlogom (za mali fudbal, košarku, odbojku, rukomet, dva teniska terena) i teretanom.
Pored osnovne usluge pružanja smeštaja, prevashodno studentima, ova ustanova se bavi i organizacijom seminara, kongresa, savetovanja univerzitetskih nastavnika… Kada su kapaciteti raspoloživi slobodni, izdaju se i trećim licima.

U vilama se nalaze sobe ili apartmani koji su dvokrevetni, trokrevetni ili četvorokrevetni sa kupatilom, radnim stolom, televizorom, mini barom, fenom, sefom, kablovskim i bežičnim internetom.

Zlatiborske vile su otvorene za studente 365 dana u godini, i nude komforan smeštaja, odličnu hranu, mogućnosti za bavljenje sportom i rekreacijom.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ