TELO     27.02.2021.

Priroda leči! Pogledajte šta je dobro za koji organ

U dobrobiti voća i povrća po naš organizam svi smo se uverili, svi znamo da je to ono što je zdravo. Međutim, neke biljke imaju jači i pozitivniji uticaj na određene organe, mnogo više nego na ostale. Priroda leči! A vi pogledajte šta je dobro za koji organ.

I, kao po nekom čudnom pravilu prirode, ispostavlja se da biljke koje najblagotvornije deluju na neki organ, zapravo po svom izgledu i podsećaju na njega. Bake su nam govorile da jedemo šargrepu jer je dobra za oči, a mi smo možda mislili da samo želi da nas nagovori da jedemo povrće. Da grickamo orahe dok učimo, bolje ćemo pamtiti. Primetili smo sličnost između pasulja i bubrega, ali možda i nismo povezali ništa više od toga. Sve to nisu samo mitovi. Na listi koja sledi, možda nećete prepoznati sličnosti na prvi pogled, ali jedno je sigurno, a to je pozitivno i lekovito dejstvo.

carroteye

Priroda leči

ĐUMBIR – Želudac

PEČURKE – Uho (Možda ne na prvi pogled, ali presecite šampinjon na pola)

SMOKVE – Spermatozoidi

ŠKOLJKE  – Testisi

CELER – Kosti

AVOKADO – Materica

GREJPFRUT – Grudi

PARADAJZ – Srce

VINO – Krv

MASLINE – Jajnici

BADEM – Oči

GROŽĐE – Alveole

CRNI I CRVENI LUK –Eritrociti

BROKOLI – Sprečava nastanak kancera

KRASTAVAC – Koža.

Grapefruit-BreastsFoods

Obavezan boravak u prirodi

Nezaobilazna komponenta vašeg ozdravljenja jeste što češći boravak u prirodi. Kao i drvetu, vaša sudbinsko genetski određena životna sredina jeste priroda. Kvalitet vašeg zdravstvenog stanja biće određen stepenom vašeg prisustva u prirodi. Ona jedenostavno ima niži tempo života i samim boravkom u njoj vaš tempo će automatski usporiti. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ