DUH     17.07.2022.

Uz ove savete sigurno ćete ojačati SAMOPOUZDANJE!

Samopouzdanje je stvar koja se stiče i koja se uči. Uvek može iz bezbroj razloga biti poljuljano, ali to ne treba da dozvolite. Postoji mnogo načina da ojačate svoje pouzdanje i to je nešto na čemu bi trebalo konstantno da radite. Uz ove naše savete sigurno ćete ojačati samopouzdanje! 

Uvek budite doterani 

Ovo je možda jedan od najvažnijih saveta koji vam može pomoći. Uvek budite doterani i sređeni. Nema potrebe da svakog dana budete isfenirane i perfektno našminkane. Dovoljno je da vam je kosa čista, nokti uredni, lice čisto ili blago našminkano i da ste lepo obučene. Nemojte sedeti kod kuće u pocepanim stvarima, masne kose i neurednih noktiju. Obucite lepu trenerku, sredite kosu i nanesite barem maskaru. Mnogo ćete se bolje osećati. 

Fokus na pozitivnom 

Svaki put kada se pogledate u ogledalo vidite ono što vam se ne dopada. Uvek obratite pažnju baš na tu bubuljicu ili baš na te podočnjake. To je potpuno pogrešno. Trudite se da fokus prebacite na ono što je lepo, na ono što vam se baš dopada. Posmatrajte sebe kao nekoga koga jako volite, jer kada nekoga volite na njemu uvek vidite sve ono lepo. Osećaj će biti mnogo bolji! 

Nosite ono u čemu se dobro osećate 

Ako imate nešto na sebi što vam se ne dopada – višak ili manjak kilograma, celutit, nešto na koži, to je potrebno da sakrijete. Zato je važno da nosite ono što će to prekriti i ono u čemu se jako dobro osećate. Nosite ono što odgovara vašoj građi, vašem karakteru i ono u čemu plenite. Važno je da se dobro osećate u svojoj koži i da zračite

Promenite ono što vam smeta 

Ukoliko postoje neke stvari koje vam baš ruše samopouzdanje – promenite to! Ako imate višak kilograma i to vam mnogo smeta, počnite postepeno sa zdravijom ishranom i treninzima. Ako vam narušava samopouzdanje to što ne govorite neki strani jezik, odmah upišite taj kurs. Trudite se da uvek i na svim segmentima radite na sebi i ulažete u sebe. Budite zadovoljni sobom i bićete samopouzdani! 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ