PREDUZETNICI     09.12.2023.

“Čovek bez principa i kičme i nije čovek” – evo kako je jedna Lena osnovala magazin “Princip”

Act4Women je društveno odgovorna inicijativa usmerena na podršku ženskom preduzetništvu, pre svega preduzetnicama u ranoj fazi poslovanja, a kroz obezbeđenje značajnih edukativnih i određenih finansijskih resursa i monitoring poslovanja, kao i kroz donacije poslovne garderobe.

Inicijativa je nastala kao rezultat dugogodišnje saradnje globalne organizacije Dress for Success i modnog brenda Helena Scrittore koji u fokusu imaju uspešnu i zadovoljnu poslovnu damu.

Jednu od nagrada ove inicijative dobila je i Lena Sladojević i magazin “Princip”.

– Nakon povratak iz inostranstva i tokom studija novinarstva počela sam da radim u uglednim medijskim kućama. Stekla sam iskustvo u štampanom, onlajn, agencijskom i trenutno sam na televizijskom novinarstvu. Uglavnom radim teme iz obrazovanja, o humanitarnim akcijama, najboljim studentima, odnosno đacima, reportaže sa Kosova i Metohije. Kako u nekim medijima moje teme nisu bile dobrodošle, na primer priče sa KiM gde putujem i kao novinar, hodočasnik i kao humanitarac u okviru Humanitarne organizacije “Svi za Kosmet”, tako sam odlučila da napravim svoj internet prostor. Odlučila sam da mu dam ime Princip magazin jer nas je naš otac Ilija uvek učio da “čovek bez principa i kičme i nije čovek” – rekla je na samom početku novinarka i preduzetnica Lena.

– Kako je prošlo pola godine od kako je zvanično pokrenut magazin Princip, svečano na prelepoj promociji u Vili Laura na Senjaku gde je bilo 200 zvanica, još uvek sam na početku i još uvek mi je sve teško. Radim i na televiziji UNA u informativi, paralelno sa tim i na magazinu, a upravljam i sadržajem na društvenim mrežama. Radim dnevno i po 12 sati, ali volim svoj posao i imam i viziju i cilj. Rano ujutro umem sebi da kažem “Ušli smo u hiper prostor, stiskaj zube” – dodaje ona.

Magazin Princip obuhvata priče iz sveta koje inspirišu, reportaže, intervjue sa našim piscima, glumcima, najboljim učenicima, đacima, najave događaja i humanitarne teme. U budućnosti je zamišljeno da imam “princip shop” gde bi određeni deo iznosa od zarade, išao u humanitarne svrhe.

– Tetka sam petoro i želim pre svega deci naše porodice da dam primer kako se treba rvati sa životom. Mladim ljudima želim da pružim model da nije važno biti bogat i uspešan, da je najvažnije biti dobar čovek. Do toga se dolazi teško, a današnji mediji u tome nikako ne pomažu. Toliko je izuzetnih ljudi, sa neverovatnim pričama, a oni uglavnom objavljuju vesti o najgorima. Mislim da su se ljudi umorili i od politike i hronike i zato je “Magazin Princip bez politike, crne i žute hronike”.

Izlazim na medijske konkurse i nadam se većim projektima i finansiranju. Imam u planu jednu rubriku koju niko nema, ni televizije, ni štampani, odnosno onlajn mediji, za koju sam sigurna da će proći dobro. No, o svemu tome više, kada realizujem i taj plan, do tada osim vaših novina, čitajte i magazin Princip – zaključuje Lena.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ