PREDUZETNICI     23.08.2020.

Domaći džemovi iz mamine kuhinje, Mama’s džem

Omiljena poslastica iz detinjstva većini je upravo namazana kriška hleba sa ili bez margarina i domaćim džemom.

Ukusi mogu biti razni, ali najčešće su to višnja, šljiva ili šipurak. Džem čak ima i svoje benefite po zdravlje, a sada možete naći i razne zamene za šećer, pa mogu biti dostupni i za dijabetičare. Pektin koji je sastojak svakog voća doprinosi zdravlju – pomaže izgradnji crvenih krvnih zrnaca, otklanja zatvor, poboljšava sastav kose, kože i  noktiju. Takođe, džem skuvan od zrelog voća donosi i sve njegove antioksidantske moći te snižava rizik od karcinoma, naročito u stomaku i debelom crevu.

Džemove po recepturi svoje mame, sa raznim zanimljivim dodacima upravo pravi jedna mlada mama dva dečaka, Ivana Popović, pod nazivom Mama’s džem.

Pitali amo Ivanu otkud ideja baš da se bavi proizvodnjom džemova.

„Čitavo detinjstvo sam gledala mamu kako sprema džem. Kako meša ukuse koje niko ranije probao, pa smo tako davnih devedesetih jeli džem od šljiva sa rumom ili cimetom, jabuke i kruške sa cimetom, pekmez od šipka sa čokoladom… Pre 2 godine sam došla na ideju da sve to uozbiljimo. 
Do tad se rodilo još mnogo novih ukusa, i aroma. Ja sam po prvi put napravila sama džem od višanja, pa i u njega dodala čokoladu. Suprug i ja smo čak napravili etiketu te zime, ali nekako nisam imala hrabrosti. Sve dok moja prijateljica Nina Tomović, koja stoji iza profila _bezsecera nije probala džemove koje sam joj odnela na poklon. Ostalo je istorija. Sama je preporučila moje džemove svojim prijateljima i ja čitavo leto 2018.posvećujem kuvanju.“

rekla je Ivana.

Ono što je super sa Mama’s džemovima neobičnih, fantastičnih ukusa možete praviti neverovatne poslastice, poput raznih pita i kolača. Ivana, vlasnica ovog brenda koji pretenduje da postane omiljeni u Srbiji, a navijamo i šire dodala je da pripremaju i nove proizvode poput rakije prepečenice od šljive.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ