NOVAC     03.03.2022.

“Ekonomija je mreža, a mreža su ljudi”, Kasandra Vulić međunarodni agent za luksuzne nekretnine

Tržište nekretnina uvek je aktuelna tema. Porast cene istih je stara vest, no šta se može očekivati u sledećoj godini? Koliko je sigurno sada ulagati u nekretnine, šta se događa trenutno na tržištu nekretnina i šta će biti s nekretninama sledeće godine pitanja su koja zanimaju mnoge.

Na ova pitanja, kao i o samom položaju žena u biznisu i ekonomiji odgovore je dala Kasandra Vulić međunarodni agent za luksuzne nekretnine u Splitu.

Udeo žena u preduzetništvu RH se poslednjih nekoliko godina povećao

– Udio žena u poduzetništvu RH se poslijednjih nekoliko godina povećao, ali još uvijek u Hrvatskoj one čine manji dio u ukupnom broju poduzetnika od prosjeka EU, što znači da one koje istupaju kao poduzetnice su zaista  hrabre, samosvjesne i odlučne žene.Hrvatska je zaista povoljna zemlja za još veći razvoj ženskog poduzetništva, ali su još uvijek prisutne mnoge prepreke koje je potrebno otkloniti kako bi podrška institucija i okoline bila kontinuirana i sustavna.Ne govorim samo ovo sa svog aspekta, vec aspekta večine mojih prijateljica koje su  poduzetnice u različitim gospodarskim granama, ne samo ekonomiji i turizmu, te se sustavno povezujemo, razgovaramo i dijelimo iskustva. Da ovo ne bi izgledalo kao feministički stav s naglaskom na rodno svjesnu analizu moram reći da većinu svojih poslova radim s muškarcima., rekla je Kasandra na samom početku.

Privatna arhiva

Umrežavanje i saradnja su najbitniji u poslovanju

– Umrežavanje i suradnja je jako bitna, ako ne i najbitnija. Ja sam izašla sa baš tom tezom jer smatram da su ljudi iza nas  svojevrsni “back up”našeg dijelovanja i omogućuju nam dobre  rezultate. Ernest Hemingway je jednom rekao “Nijedan čovijek nije otok, sasvim sam za sebe, svaki je čovijek dio kontinenta, dio Zemlje…”..i uvijek polazim od toga., rekla je ona.

Teška vremena se dogode s razlogom, korona je uticala na sve, posebno na turizam

– Pandemija korona virusa je utjecala na sve životne segmente i gospodarske grane to je neminovno, a posebno na turizam, s obzirom da smo mi zemlja koja ima jedan od najvećih udijela turizma u BDP-u, u Europi cak nevjerojatnih 18%. Ja vam uvijek nekako idem pozitvno kroz život i smatram da se i teška vremena dogode s razlogom da bi nas naučila da se sve može  promijeniti u 1 sekundi, da bi nam ponovo pokazala sto je poslovna i životna  lojalnost i tko su nam pravi prijatelji i odani partneri.  Čovijek zaista  s vremena na vrijeme treba posegnuti ponovno sam u  u sebe jer svi smo mi samo dio prirode i ne smijemo to zaboraviti., zaključila je Vulić za kraj.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ