URADI SAMA     13.03.2022.

KORAK PO KORAK: Sredite same nokte poput PROFESIONALCA

Gel lak je postao jedna od najpoznatijih tehnika u svetu manikira i za to postoje dobri razlozi – ne oštećuje nokatnu ploču, može trajati i do nekoliko nedelje i možete ga raditi i samostalno kod kuće.

Biće vam potrebna odgovarajuća oprema i proizvodi, a mi vam danas pokazujem kako da nanesete gel lak kod kuće korak po korak! 

1. Korak – turpijanje i oblikovanje nokta 

Pre svega, nokte skratite na željenu dužinu, a zatim oblikujte. Koristite turpiju odgovarajuće granulacije, kako ne biste oštetili nokat. Zanoktice pogurajte ili ih i isecite makazicama. Takođe je važno da isturpijate, odnosno ispolirate samo nokatnu ploču bafer turpijom, kako bi bila perfektno ravna pre nanošenja gel laka. 

Unsplash

2. Korak – priprema nokta

Nakon oblikovanja i sređivanja zanoktica, neophodna je priprema nokta. Ukoliko vam je nokatna ploča masnija, ovaj korak je posebno važan, jer odmasti nokat i onda ste spremni za gel lak. Možete koristiti dehidrator ili, jednostavnije, 70% alkohol. Nanesite alkohol na tupfer i svaki nokat lepo prebrišite. 

3. Korak – baza za gel lak 

Poslednji korak pre gel laka je baza. Za nju će vam biti potrebna i uv ili led lampa. Trudite se da bazu, jer je gušća, nanesete u što tanjem sloju. Vodite računa o ivicama, kako vam se ne bi razlila sa strane. Radite nokat po nokat i svaki sušite u lampi prema uputstvu.

4. Korak – gel lak

Sam gel lak nanosite u dva ravnomerno tanka sloja. Drugi sloj nanesite tek kad ste pre prvi osušili u lampi. Potrebno je strpljenje i vreme, ali radite polako kako bi rezultat bio dobar. 

Unsplash

5. Korak – top coat 

Top coat, odnosno završni sloj, je veoma važan. Njega, kao i bazu, nanesite ravnomerno, u što tanjem sloju. 

Top coat, odnosno završni sloj, je veoma važan.

Pixabay

Na samom kraju još jedan vrlo bitan korak – ponovo alkohol. Nanesite alkohol na tupfer ili vatu i prebrišite svaki nokat posebno. Na taj način ćete ukloniti onaj lepljiv sloj sa nokta. Ostaje vam još da nanesete ulje na zanoktice i vaš manikir je gotov!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ