TRUDNOĆA     05.11.2018.

ISKUSTVO: Kako sam se rešila strija nakon porođaja

Od početka trudnoće, pa sve do samog kraja koristila sam razne preparate kao prevenciju protiv nastanka strija.

Sve do osmog meseca bilo je super i nisam mogla da verujem da nemam apsolutno nijednu nesavršenost na svom telu.

Međutim, mamama je sigurno poznato da baš tada najviše krenu da se gomilaju kilogrami i meni su pre svega krenule da se pojavljuju strije na grudima.

Moram priznati da jedino njih nisam ničim tretirala, plašila sam se da nekako možda ne utičem na stvaranje mleka i slično.

Pred kraj trudnoće, kada se karlica već uveliko pripremala za sam čin porođaja, počele su da se naziru i manje strije na bokovima i zadnjici. Tu sam već počela jako da se brinem.

Kada je na svet došao Viktor naravno, nisam imala vremena da mislim na svoje telo i razmišljam o tome da li je ono lepo ili ne. Sve na svetu mi je bilo da se prilagodim njemu i da naučimo I naviknemo se jedno na drugo.

On sada ima četiri meseca, a već sa tri mi je bilo idealno da krenem da malo mislim na sebe. Jer, znate ono – Srećna mama, srećna beba.

Nedavno sam na testiranje od kompanije Avon dobila Justine dermo ulje koje smanjuje vidljivost strija, diskoloracije i ožiljaka, pri čemu i zateže kožu. Uzela sam da ga isprobam iako sam, moram priznati, skeptična kada su u pitanju te mazalice.

Ono što me je navelo da baš ovo ulje probam je to što je ono samo mešavina ulja koja su namenjena medicnskoj upotrebi za lečenje različitih problema na koži, dakle skrojeno po tradicionalnoj recepturi iz Južne Afrike. To mi je zapravo ulilo najveću nadu da možda zaista daje odlične rezultate!

Za one koje možda izričito zanima sastav, čine ga bademovo i susamovo ulje, ulje pšeničnih i kukuruznih klica, a bogat je vitaminima C i E. Pogodan je inače i za osetljivu kožu, a može da se koristi  i tokom trudnoće.

Nakon skoro mesec dana korišćenja ovog ulja, verovali ili ne, strije su mi umanjene do skoro potpune nevidljivosti. Koža je zategnutija i hidrirana.

Masirala sam delove sa strijama dva puta dnevno i oduševilo me je jer i miriše fantastično! Iako je u pitanju ulje, ne sliva se, koža ga lako upija i ne ostavlja onaj masan i lepljiv osećaj na koži.

Možda će nekome biti zanimljivo i to što može da ga koristi i vaša bebica. Pogotovo one koje imaju problem sa temenjačom. A s obzirom na to da su hladniji dani pred nama i bebama se suši koža, toplo ga preporučujem jer je i moj Viktor baš lepo reagovao na njega!

Ukoliko vi drage mame, imate slične probleme, ja ga mogu toplo preporučiti!

 

Inače je dostupan u Avon brošuri kao i online – avon.rs.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ