KOSA     21.09.2021.

ISKUSTVO SA OPADANJEM KOSE: Savet i proizvodi za muškarce i žene

Gubitak kose danas je problem miliona muškaraca i žena. I ma koliko on bio čest, nesumnjivo predstavlja stresno iskustvo za osobe oba pola.

Problem je i onaj kada će neko skontati da ima problem i koji je to broj dlaka koji treba da opadne da bi neko razumeo i prepoznao situaciju.

Najčešći razlog gubitka kose je nasledno stanje poznato kao androgena ili androgenetska alopecija kod muškaraca (muški obrazac gubitka kose) i kod žena (ženski obrazac gubitka kose). Kod genetski predisponiranih osoba, određeni polni hormoni su okidači koji dovode do trajnog gubitka kose. Najčešće se javlja kod muške populacije i istanjenje kose može početi već od perioda ranog puberteta.

Moje (žensko) iskustvo sa opadanjem kose

Da mi kosa opada više nego inače najviše sam primetila pre više od godinu dana. Imam gustu kosu, zdravu, ali mi je dlaka jako tanka. Samim tim mi je i ranije se kosa lako mrsila i opadala. Inače imam dugu kosu.

Pre više od godinu dana sam primetila da mi na češlju prvenstveno ostaje mnogo više dlaka i da su to doslovce pramenovi. Tada sam već shvatila da imam problem i da treba da prekontrolišem prvenstveno zdravlje.

Nakon analiza krvi i posete drugarici koja je dermatolog, ustanovile smo da je sve ok, osim što treba da pojačam unos vitamina i da nađem adekvatnu kozmetiku za kosu. Po preporuci sam uzela Apivitin šampon protiv opadanja kose za žene sa lovorom i pasijim trnom i rescue ulje.

APIVITA RESCUE ULJE ZA KOSU

Ovo ulje je zapravo bila glavna preporuka poznanica i drugarica koje su ga probale. Naravno, pre toga sam izmenjala ni sama ne znam koliko preparata dok mi se baš ovo ulje nije pokazalo kao adekvatna nega. Ovo ulje ima pretežno prirodne sastojke i odlično je za dubinsku negu i oporavak kose. Sprečava lomljenje i pucanje krajeva, što je meni oduvek trebalo, jer kao što sam navela zbog veoma guste kose, a tanke dlake lomljene i mršenje kose su mi bili stalna situacija. Kosu čini zdravom, sjajnom i prijatno mirisnom.

Hranljivo i obnavljajuće ulje za kosu sa arganom i maslinom sam koristila za negu, pa je na pakovanju označeno da se nanosi uvek 15 do 30 minuta pre pranja kose. Naravno, ovo ulje je odlično i za oblikovanje frizura i slično.

APIVITA ŽENSKI ŠAMPON PROTIV OPADANJA KOSE

Ono što će sigurna sam svima značiti i kao jedna od preporuka je da mu je cena pristojna. Možete ga kupiti za manje od hiljadu dinara. Kao neko ko voli lepe mirise i do svog problema sam čak šampone i birala prema mirisu (znam, smešno je), ovaj šampon ima sve. Miriše na moj omiljeni miris, a to je lavanda.

Sledeća stvar koja je mene doslovce kupila, a verujem da će to biti slučaj sa svima koji žele da probaju ovaj šampon je da efikasno deluje protiv sezonskog ili naslednog gubitka kose, pročišćava vlasište i promoviše rast zdrave kose. Ja na svu sreću nemam predispozicije za nasledni gubitak kose, ali sam je definitivno gubila.

Nakon već prvog pranja sam videla promenu u fenomenalnom volumenu. Inače kad operem kosu bude mi baš naelektrisana, ovde to nije bio slučaj. Sledeća stvar koja me zaista oduševila je da mi se kosa dosta manje mastila i pre mi se nakon tri dana izmasti, a nakon pranja sa ovim šamponom kosa je tek nakon pet dana bila masnija.

Vasilijevo iskustvo sa opadanjem kose

Vasilije je nakon 25te godine primetio naglo opadanje kose. Počeli su da mu se stvaraju zalisci.

Za razliku od mene on ima genetske predispozicije opadanja kose. Naravno da ne moram da naglašavam da on nije ni pomislio da može šamponima i kozmetikom da popravi svoju situaciju.

Kada sam videla kod sebe promenu, rešila sam da uzmem i njemu, čisto da proba.

APIVITA MUŠKI ŠAMPON PROTIV OPADANJA KOSE

Nakon prvog pranja odmah se videla promena u izgledu kose, delovala je bujnije, što je za njegov izgled kose bilo fenomenalno. Njegova kosa je bila pre korištenja potpuno beživotna, tanka.

Muški tonik šampon obnavlja koren kose, jača i hrani beživotnu kosu, poboljšava izgled i štiti kosu od negativnih uticaja iz okoline (štetnih sunčevih zraka, nečistoća).

Tonik šampon efikasno deluje protiv sezonskog ili naslednog gubitka kose i promoviše rast zdrave kose. Revitalizuje i reguliše lučenje sebuma.

Na pakovanju piše da treba da se koristi najmanje 3 meseca, a Vasilije ga ne koristi ni punih mesec. Međutim, promene se odmah vide u jačini kose i volumenu. To čak i nakon prvog pranja. Kosa opada manje, ali i dalje opada, što verujem da će se razlika bolja videti kako i na pakovanju piše nakon dužeg korišćenja.

APIVITA LOSION PROTIV OPADANJA KOSE

Ovaj losion protiv gubitka kose namenjen je i muškarcima i ženama. Klinički dokazano redukuje opadanje kose i povećava njenu gustinu, podstiče rast kose čineći vlas jačom I debljom pružajući kosi više volumena, tonira i revitalizuje skalp dok istovremeno reguliše lučenje sebuma.

Ovaj losion posebno preporučujem za negu bez greške i maksimalno postizanje rezultata. Koristimo ga i Vasilije i ja uz pranje sa Apivitinim šamponom.

Njemu je cena malo jača naspram ostalih proizvoda u tekstu, ali sa razlogom.

99% prirodnih sastojaka. Sprečava, smanjuje i odlaže gubitak kose.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ