VESTI     18.08.2022.

Kako pozirati pred fotoaparatom? – Trikovi za savršenu fotografiju

Jedno od čestih pitanja modernog doba je kako pozirati pred fotoaparatom i kako dobiti savršenu fotografiju. Nije ni čudo što je tako jer su društvene mreže danas izuzetno popularne, te svako želi i savršenu fotografiju na kojoj će izgledati poput modela.

Pogledajte trikove  kako pozirati pred fotoaparatom!

Budite prirodni

Osnovno pravilo je da budete opušteni prirodni. Izveštačenost i neprirodnost se na fotografijama veoma lako uoči i zaista ne izgleda lepo. Ukoliko želite fotografiju na kojoj ćete biti nasmejani, onda se zaista nasmejte, nemojte folirati. Setite se nekog dobrog vica ili anegdote i nasmejte se iskreno.

Oči držite prirodno otvorenim, ne kao da ste uplašeni. Glavu držite u prirodnoj ravni, ne suviše podignutu ili spuštenu.

Ne znate šta ćete sa rukama?

Ovo se svima dešava. Neki od saveta su da ih stavite na bokove ili struk. Možete jednu ruku staviti na bok, a drugu podići do lica. A možete ih i prekrstiti ispod grudi. 

Što mršavije noge kao idealan savet kako pozirati pred fotoaparatom

Svaka žena želi da izgleda što bolje na fotografijama, a to uglavnom podrazumeva i da noge izgledaju što mršavije i bolje. Možete ih prekrstiti, jednu nogu staviti ispred druge i tako je istaći, a možete ih i raširiti ili istaći kuk, te se osloniti na jednu stranu.

Idealan ugao

Svako lice je drugačije i ne može svako u istoj pozi izgledati isto. Svako lice ima lepši ugao, pa se trudite da upravo tu stranu istaknete. Isto važi i za celo telo – trudite se da istaknete najbolji ugao.

Prepustite se fotografu i njegovim savetima kako pozirati pred fotoaparatom

Ako vas fotografiše profesionalni fotograf nemojte imati tremu i plašiti se. Trik je da mu se prepustite i dozvolite mu da radi svoj posao. On će znati kako da vas opusti i pokazaće vam kako da pozirate da biste istakli sve ono najbolje.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ