DUH     04.10.2020.

Kako preživeti ponedeljak?

Da li ste i vi jedna od onih osoba koja svake nedelje postavi sebi isto pitanje – kako preživeti ponedeljak? Ponedeljak je zasigurno dan koji najviše ljudi ne voli, ali to čak i nije do samog dana, već do nekih drugih stvari. Ponedeljak znači posao nakon vikenda odmora ili vraćanje u školu. Tada nas stižu obaveze koje smo možda odlagali tokom vikenda i vraćanje raznim aktivnostima. Ali ipak postoji način da od pitanja kako preživeti ponedeljak dođete do jedva čekam ponedeljak!

Ne posmatrajte ponedeljak kao nužno loše

Nemojte ponedeljak posmatrati sa negativne strane i kao nešto što je nužno i uvek loše samo zato što je ponedeljak. Posmatrajte ga kao početak jedne fantastične nedelje i radujte se novim prilikama

Uživajte u jutru

Ustanite ranije nego inače i uživajte u jutru. Pripremite doručak, popijte kafu na miru, spremite se bez stresa i žurbe da ćete zakasniti. Poslušajte neku veselu pesmu. Uživajte u svojoj jutarnjoj rutini.

Isplanirajte obaveza

Sve svoje obaveze za narednu nedelju isplanirajte tokom vikenda. Nemojte baš sve bitne obaveze i one koje vam stvaraju stres da planirate za ponedeljak, već ih raspodelite po danima. Kada u planeru vidite milion obaveza nepregledno raspoređenih, to će vam stvarati nepotreban stres. Zato je dobra organizacija najvažnija. 

Ugodite sebi

Pretvorite ponedeljak u uživanje. U svom rasporedu, koji je pun bitnih obaveza, ostavite malo vremena i za opuštanje. Izađite u šetnju ili idite na neki tretman u velnes centar. Uživajte u omiljenoj kafi i dobrom filmu ili knjizi. Bitno je da odvojte barem malo vremena koje ćete posvetiti sebi i kom ćete se radovati. 

Druženje sa prijateljima

Da biste došli do momenta da jedva čekate ponedeljak bitno je da imate čemu da se radujete. Ugovorite druženje sa prijateljima u ponedeljak posle posla. To će vas radovati i opustiti, pa ćete i zaboraviti koji je dan!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ