BRAK     09.10.2020.

LJUBAV: Koliko je važna privatnost u vezi?

Privatnost u vezi je definitivno jedna od bitnijih stvari za normalno funkcionisanje i opstanak ljubavne veze. Da biste valjali nekom drugom, morate prvo valjati sebi i biti u redu sa sobom. Kada ste vi zadovoljni, to se odražava i na vašu vezu, i suprotno – kada ste nezadovoljni to ima negativan uticaj na odnos. Privatnost u vezi je važna da biste imali priliku da se posvetite samo sebi i svojim željama i potrebama! 

Ne gušite jedno drugo 

Važna stavka koju bi trebalo da poštujete od samog početka veze je da zaista ne gušite jedno drugo. Ljubavna veza treba da bude nešto u čemu uživate i što vam prija. Niko ne voli konstanti pritisak i presiju, pogotovu ne od strane partnera, koji treba da mu je najveća podrška. 

Poverenje je osnova 

Morate nekada malo pustiti jedno drugo i dati oduška. Možete otići negde na vikend sa drugaricama, bez partnera. Odmorićete se i uživati, ali i uželeti jedno drugog. Isto tako morate pustiti i svog partnera da sebi priušti isto.  

Da biste na to bili spremni, poverenje mora biti osnova veze. Poverenje je nešto što se ne stiče preko noći, već nešto na čemu i vi i vaš partner morte dugo raditi. Ne možete pustiti partnera da ode negde sa prijateljima, a onda ga sto puta proveravati ili čak špijunirati. To svakako nije pokazatelj zdravog i funkcionalnog odnosa. 

Iskoristite vreme za sebe 

Posebno kada živite zajedno privatnost je ključna. Ne morate provoditi 24 sata dnevno zajedno. Uvek mora postojati neko vreme koje koristite samo za sebe.

Nekada je potrebno samo da se malo osamite i provede vreme sami radeći ono što vas ispunjava. Čitajte knjigu, idite na piće sa drugaricama, u šoping ili na neki tretman. Posvetite se svom hobiju ili istražujte nešto što vas interesuje i zabavlja. Makar i sat vremena dnevno provedite sami posvećeni svojim željama i potrebama.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ