TELO     01.12.2021.

Najbolji lek za prehlade je KUVANO VINO: Štiti srce i greje telo (RECEPT)

Poznato je da kuvano vino pozitivno utiče na zdravlje, deluje kao tečni antioksidans i štiti srce i krvne sudove. Uz to sprečava upalne procese u telu, a pozitivan uticaj ima i na povišen krvni pritisak.

Ovaj napitak može biti upotrebljen i za ublažavanje simptoma prehlade. Koristan je i u slučaju usporenog metabolizma kao i kod smanjenog libida.

Topli napici imaju pozitivan efekat na razne oblike respiratornih infekcija. Pa tako je i kuvano vino lek protiv prehlade, zahvaljujući začinima koji su sastavni deo ovog napitka. Oni mu daju još efikasnije dejstvo. Kuvano vino mnogi i zovu čuvar srca, zbog toga što štiti srce i krvne sudove.

Cimet i karanfilić imaju jako antibakterijsko i antivirusno dejstvo, pa dezinfikuju grlo i ždrelo. Na taj način kuvano vino za kašalj pruža pomoć, kao i za upalne procese.

Recept za pravljenje kuvanog vina

  • Uzmite flašu crnog vina kakvo inače volite piti. Na slabijoj vatri, polako uz mešanje prokuvati. Potrebno je dodati 130 g šećera, 1.25 dl vode, zatim tri štapića cimeta, 6 cvetova karanfilića i 5 celih zrna bibera. Kada dostigne temperaturu ključanja dodaju se na kolutove isečeni limun, dve narandže i na kockice iseckana jabuka. To se zajedno kuva 10-ak minuta dok se ukusi sjedine.
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ