GASTRO     23.11.2019.

Pčelarsko domaćinstvo “Lukić”: “MED – zlatni dar prirode!”

Bratislav Lukić iz Bijeljine, specijalista dokotor veterinarske medicine, nakon završetka osnovnih i specijalističkih studija na Fakultetu veterinarske medicine u Beogradu se bavi, pored profesionalnih obaveza kao republički veterinarski inspektor u Republici Srpskoj, u slobodno vreme i pčelarstvom koje mu je, kako kaže, porodična tradicija. Interesovanje prema pčelama i pčelarstvu osetio je još kao dečak, dok je gledao svog dedu kako se bavi istim tokom 80 – ih godina, u to vreme sa nekih 20 – 30 košnica. Danas Pčelarsko domaćinstvo “Lukić” broji oko 200 LR pčelinjih društava.

dr Bratislav Lukić

“Imuno med” – čuvar zdravlja svakog od nas

Pored proizvodnje meda, kako dr Lukić ističe, otpočelo se i sa sakupljanjem ostalih pčelinjih proizvoda kao što su: polenov prah, propolis, matična mleč. Kombinujući sve dobijene pčelinje proizvode počeli su sa proizvodnjom posebne vrste meda – „Imuno meda“.

Kako je područje Semberije bogato medonosnim biljem, gde se i nalazi Pčelarsko domaćinstvo “Lukić”, pčelari na tržište plasiraju, preko “kućnog praga”, sledeće vrste meda:

  • uljana repica;
  • bagrem;
  • bagremac;
  • lipa;
  • livada;
  • medljika;
  • suncokret.

Osvojene nagrade kao potvrda kvalitetu

O kvalitetu samog meda najbolje govore i dva međunarodna sajma pčelarstva u Tuzli na kojima je osvojio najviša priznanja i to:

  • Zlatna medalja na Međunarodnom sajmu pčelarstva „MEDENA TUZLA 2017.“, za med od medljike, pri čemu je ujedno bio i najbolje ocenjeni uzorak od svih 120 dostavljenih uzoraka različitih vrsta meda;
  • Zlatnu medalju za med od lipe na Međunarodnom sajmu pčelarstva „TUZLA 2017“, dok je njegov med od bagremca na istom sajmu odneo srebrnu medalju.

Potvrde o kontinuitetu kvaliteta dolaze i za pčelarsku sezonu 2018. godine.

Na I Međunarodnom sajmu pčelarstva u Gradačcu osvojena zlatna medalja za bagremov med dr Lukića, a za istu vrstu meda stiglo je i zlatno odličje sa Međunarodnog sajma pčelarstva “13. medena Tuzla 2018.” , te zlatne medalje za lipov i livadski med sa međunarodnog takmičenja u Brčkom.

Pčelarsko domaćinstvo “Lukić” takođe iščekuje i za pčelarsku sezonu 2019. godine prestižna priznanja, jer, kako tvrdi dr Lukić, u svom pčelinjaku ne menja potvrđene metode uspešnog pčelarenja i dobre pčelarske prakse.

Ako želite da zasladite život, a možda i čaj u predstojećim hladnim danima, i uz to poboljšate imunitet – kontaktirajte nas!

Broj telefona: 063/187-2310

Facebook  stranica:
https://www.facebook.com/pcelarskodomacinstvo.lukic.7

Instagram nalog:
instagram.com/pcelarsko_domacinstvo_lukic?igshid=1hkykhh6qrc80

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ