SAVETI     17.08.2022.

Ova PETOMINUTNA rutina doneće vam mnogo bolji radni dan, probajte

Kako završite jedan radni dan to će uticati i na vaš sledeći dan na poslu. Svi se pitamo da li postoje magični saveti za bolji radni dan. Kafa, razgovor, pružanje pomoći kolegama uticaće na stvaranje pozitivne atmosfere na poslu. Sa druge strane, isti ti ljudi biće vam od koristi kada vama zatreba pomoć. Radni dan može biti mnogo bolji ako vlada ljubaznost, srdačnost i ako ste  dobro organizovani. Evo koji su to još saveti za bolji radni dan.

Isplanirajte sledeći dan

Potrudite se da uveče razmislite o tome šta biste mogli da doručkujete, obučete i šta bi trebalo da završite na poslu. Tako ćete sve to lakše i obaviti i preskočiti jutarnju nezainteresovanost za posao.

Osećajte se dobro

Često se samopozdanje gradi na fizičkom izgledu, pa to u ovom slučaju iskoristite kao prednost. Odvojite vreme za sebe pre nego što počne radni dan. Našminkajte se, pripremite šta ćete obući i naravno nikada ne izlazite iz kuće bez doručka. To neka bude vrsta rituala, morate imati vremena za sebe. Ipak, ostatak dana ste uglavnom na usluzi drugima.

Zahvalnost

Možda danas i nije bio tako dobar dan na poslu ili niste uspeli sve da obavite na vreme. Trudili ste se i ne može sve uvek tako ,,lagano“ da prođe. Neka vas neuspeh ,,pogura“ da radite još više. 

Uračunajte i ometajuće faktore

Dobro je biti organizovan ali ne možete tačno u minut planirati radni dan. Ako ste zamisliti da obavite nešto od 08:30 do 08:40 vrlo je verovatno da baš tada to nećete uspeti. Kada planirate dan računajte sve ometajuće faktore, poput prevoza koji kasni ili dece koja negoduju da idu u vrtić.

Ne može se sve stići u jednom danu. Tako je! Ne može se sve završiti u jednom danu i zaista, i bolje što je tako. Radite svoj posao na najbolji mogući način. Niste dužni nikome da se dokazujete, ali uspeh je karta za dostizanje većeg samopouzdanja. Podelite posao na 2 ili 3 dana i mnogo bolje ćete ga obaviti, u šta ćete se i sami uveriti

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ