VESTI     21.06.2016.

Sta znači biti u “vortexu”?

Da li ste se ikad osećali kao da ste na autopilotu, da sve ide nekim tokom na koji nemate uticaja i da dolazite od tačke A do tačke B ali ni sami ne znate kako?

Još davno sam čula izreke i citate o životu u trenutku, znate ono “kakve su vam misli takav vam je život”. Iskreno, nisam previše razmišljala o tome sve dok stres nije pokucao na moja vrata i doveo me do pitanja- šta trebam promeniti kod sebe? Igrom slučaja dolazim do videaa Ane Bučević, motivacione govornice iz Splita čiji youtube kanal Safari prati broji milione pregleda. Nakon prvog gledanja  postalo mi je jasno zašto je ljudi prate. Pozitivna energija i neobičan pogled na život su svakako nešto što je krasi. Ana svoj životni moto temelji na tome da smo mi kreatori vlastitih života. I to uz pomoć naših misli i zakona o kojem nismo učili u školi- zakona privlačenja.

Zakon privlačenja je univerzalni zakon po kojem, ukratko, ono o čemu mislimo to i privlačimo. Na početku zvuci čudno i pomalo praznoverno ali zapitajte se samo koliko puta vam se desilo da mislite na neku osobu i baš tu osobu sretnete? “Pre svega, mi smo vibracijska bića, mi vibriramo, mi smo energija, sve oko nas je energija. To je prvo što moramo spoznati. Zašto je to važno? Zato što svojom vibracijom privlačimo odredjene stvari u životu, ljude, dogadjaje, sve…” kaže Ana. Gdje se tu uklapa Vortex?

Vrtlog ili na engleskom vortex je paralelna realnost, mesto gde se nalazi naše nefizičko ja i sve želje od našeg rođenja. Kako funkcioniše vrtlog?

foto2

Ana u svom videu objašnjava: “Postoji nešto što se zove kontrast, a njega  definišemo kao nešto loše, stvari koje nam se baš ne sviđaju. Ali život bez kontrasta nije moguć, jer nam je kontrast potreban da bismo odaslali sve ono što želimo u Vortex.  Jer u njemu je naš predivan partner, naše zdravlje, finansijsko obilje, savršeno telo, predivan posao. To ne bi mogli staviti u Vortex da jednom nismo imali loš posao, lošeg partnera, nismo bili zadovoljni sobom, bez novaca. Kontrast je nužan. Kad se desi kontrast vi ste odaslali u Vortex svoje želje, vaše nefizičko ja je u Vortexu i on sve to ima i vama samo govori, dodji u Vortex, privuci stvari iz Vortexa u svoj fizički život. Kako vam to govori? Preko emocija. Preko emocija vam govori da ste dobrom putu, na lošem putu, da ste skrenuli s puta, ne približava ti se ono što želiš. Emocije su naš vodič i naš razgovor sa nefizičkim bićem. Kad se osećate dobro, stvari iz vašeg Vortexa vam dolaze. Biti u Vortexu znači biti srećan.”

Znam, sad ste verovatno skroz zbunjeni .Tako sam se i ja osećala na početku, zakon privlačenja i ljudska priroda nisu baš jednostavni za shvatiti. Međutim, kako vreme prolazi, neke stvari vam postaju jasnije i sve ovo ima više smisla. Dovoljno govori činjenica da sam zbog Ane otputovala na seminar u Ljubljanu, gde sam delila pozitivnu energiju sa 4000 ljudi.

foto3

Za početak krenite od youtube-a, ukucajte u pretraživač Safari duha, Esther Hicks, Eckhart Tolle, Michael Singer ili pogledajte film “The Secret” (Tajna) Rhonde Byrne. Ne morate verovati u zakon privlačenja, vrtlog i vibracije ali definitivno verujte da misli imaju ogroman uticaj na nas. Trenirajte svoj mozak i svoje misli svaki dan i primetite razliku u ponašanju, ophođenju prema drugima i poboljšanju zdravstvenog stanja.

Šta možete izgubiti? Negativne emocije i loše navike? Pa to i nije tako loše.

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ